12 oktober, 2010

Askeladden P66 – pilothus för Skandinavien

Norska Askeladden lanserar P66 Pilothouse – en båt av Pilothusmodell för Skansdinaviska marknaden. Pilothusen är en typ av båt som blivit allt populärare på de Skandinaviska marknaderna. Detta beror i första hand på att den både är praktisk och bekväm. Modellen erbjuder stora öppna ytor samtidigt som man kan sitta väl skyddad. De Pilothus som idag finns på marknaden kommer alla från Europa. P66an är den första som är designad med den Skandinaviska marknaden i åtanke.

Pressrelease:

Askeladden premiärvisar sin nya P66 Pilothouse för svenska marknaden på Scandinavian Boat Show på Stockholmsmässan i Älvsjö 10-14 november.

Fler och fler ser glädjen i att kunna förlänga båtsäsongen både på höst och vår. Därför ser vi ett stadigt växande intresse för båtar med en funktionell kabin kombinerat med stora, väl fungerande utomhusytor.

Askeladden P66 Pilothouse är en helt nyutvecklad båt som på många sätt skiljer sig från dagens kokurrenter. Hela 4,5 kvadratmeter akterdäck ger gott om umgängesplats både till fisketuren och en sällskaplig dag på sjön med familj och vänner. Den monterade spolpumpen för sjövatten gör däcksrengöringen till en enkel match.

I cockpiten finns det sittplats för 4 personer (2 i färdriktningen och 2 på sidobänk) och takhöjden är hela 198cm. Med bekvämligheter som spoltoalett, vask, kylbox och spis som en del av standardutrustningen är det bäddat för många härliga dagar till sjöss.

Utmärkande för båten är också:
• Stort självlänsande akterdäck på 4,5 kvadratmeter
• Sjövattenspolning på akterdäck som standard
• Vindrutor i härdat glas
• Defrosterutblås förberett för vindrutor
• Pilothouse med fyra sittplatser med full utsikt
• Taklucka och öppningsbara sidorutor
• Hydraulstyrning och förberett för styrplats ute
• Pentry, kylbox, vask och färskvatten
• Spoltoalett med septiktank som standard

Båtdata:
Längd: 6,60m, bredd: 2,50m, vikt (utan motor): 1.250kg, max last: 1250kg, Antal pers: 7, Benstintank: 140l, Vattentank: 40l, septitank: 40l, fart med Suzuki DF-115TL : 28 knop.

Askeladden representeras i Stockholm av Marindepån/Skanstull Marin. Den P66 som ställs ut på höstmässan kommer direkt efteråt att kunna ses på Skanstull Marins anläggning mitt i Stockholm.

– Vi tror mycket på Askeladdens nya P66. Det är inte en båt för alla våra kunder, men för den som behöver en praktisk båt för transporter, dagsutflykter och fiske är den oslagbar. Att den dessutom är snygg och välutrustad gör den bara ännu mer attraktiv, säger Björn Sandhaag, VD Marindepågruppen.

Info: www.askeladden.no