8 oktober, 2010

Azimut Magellano 50 läcker ny italienska

Azimut Magellano 50 är en helt ny och ovanligt läcker italiensk skönhet. Hon är byggd för lyxig cruising och är dessutom byggd för att kunna segla över stora vatten även med hybrid och därmed väldigt liten miljöpåverkan. Båten fick sin världspremiär under den pågående båtmässan i Genua, som är Europas största flytande båtmässa.

Denna 50 fots motorbåt, som är bygdg som ett mellanting mellan kupé- och flybridgebåt, har härligt stora fönster på hela undre däck. Detta släpper in mycket ljus och ger båten extra känsla av stora utrymmen.

Som tillval finns hon med det splitter nya Easy Hybrid system, ett exklusivt projekt skapat av Azimut-Benetti R&D avdelning. Detta gör att båten kan ha en marschfart på upp till åtta knop med elmotorer under total tystnad.

Den nya Magellano 50 är mellanmodellen i den nya Magellano serien, skapad av Azimut för dem som vill ha en riktigt bekväm och modern långfärdsmotorbåt som ändå sticker ut designässigt. Linjerna är fräcka men ändå inte för djärva.

Som standard är Magellano 50 utrustad med dubbla 425 hk motorer från Cummins common rail den senaste generationen.Dessa är försedda med elektronisk bränslekontroll. Båten i sig själv har också en del finesser som man inte hittar på så många andra båtar. Till anti-UV på skrovet och de stora fönsterytorna som ska förhindra allt för mycket värme att komma in i båten. Hon är också försedd med LED-belysning och byggd med vakuuminjicering, vilket också bidrar till båtens miljövänliga stil.

Magellano 50 är byggd vid Azimuts högteknologiska varv i Avigliana, som är klassat enligt miljöcertifieringen ISO 14001. Ytterligare ett certifikat (FSC, Forest Stewardship Council), garanterar att inga träslag ombord påverkar känsliga miljöer.

Tekniska data
Längd ö a: 15.64 – 51’ 4’’
Skrovlängd: 14.98m – 49’ 2”
Bredd: 4.65m – 15’ 3’’
Motorer och transmission: 2 x 425 hk V-Drive Cummins QSB 5.9 (tillval hybridversion med 2 x 23kw Auxilia electric
motorer)
Deplacement: 25 ton
Maxfart: 22 knop
Marschfart: 18-19 knop
Marschfart hybrid: 7 knop
Kabiner: 2/3
Bränsletank: 3,000 l – 792 US gls
Vattentank: 700 l – 185 US gls
Svartvattentank: 450 l
CE-klass: A
Exterior design and interior layout: Cor D Rover
Interior design: Azimut Style Department
Hull design: Bill Dixon

Info: www.azimut.com