15 september, 2010

Nattseende värmekamera bringar nytt ljus över mörkernavigering

I samband med höstens båtmässor passar Raymarine på att presentera nya T-serien termiska nattkameror. T-Serien bygger på världsledande FLIRS termiska bildteknologi integrerad i Raymarines multifunktionsdisplayer. Från en E-Widescreen kontrolleras kameran direkt på skärmen med hjälp av HybridTouch-gränssnittet för att panorera, luta och zooma kameran.

T-seriens kameror ser allt i totalt mörker. Värmekameran är överlägsen radar vid angöring av hamnar i mörker. Den presenterar tydlig video var pirar, sjömärken, bojar, och andra föremål finns i totalt mörker. Vid en man-över-bord situation i mörker identifierar den personen i vattnet omedelbart. Kamerateknologin behöver inget ljus (0 lux), den reagerar på temperaturskillnaderna i omgivningen.

Bilden presenteras klart och tydligt sömlöst på displayerna vid sidan av data från plotter, fishfinder och radar. Systemet fungerar dessutom utmärkt som övervakningssystem och ger 360° panorering och 90° tilt för fullständig täckning.

Alla komponenter är marinanpassade och skyddade av ett kompakt men slagtåligt hölje. T-Serien finns i fyra olika modeller.

T300 har 2x zoom med en upplösning på 320×240 QVGA.
T350 har både 2 och 4x zoom med en upplösning på 640×480.
T400 är även utrustad med en kraftfull lågljus videokamera, 2x zoom och 320x240OVGA upplösning.
T450 värstingen i serien är även den utrustad med kraftfull lågljus videokamera, med både 2 och 4x zoom i en upplösning på 640×480 VGA.

Samtliga modeller kan monteras plant eller upp och ner hängandes för optimal placering ombord och kan fjärrstyras med joystick eller via displayens knappsats.

Priserna för den svenska marknaden är ej bestämda, kommer presenteras vid lanseringen i höst.

www.belamarin.se