14 september, 2010

Algiz XRW – stryktålig notebook unik i sin klass

Handheld Group, den Lidköpingsbaserade leverantören av stryktåliga mobila datorer, lanserar den nya Algiz XRW. Algiz XRW är en fullt ut stryktålig notebook med en 10,1-tums widescreen display som har MaxView™-teknik för bästa läsbarhet utomhus. Algiz XRW har en kraftfull 2 GHz Intel Atom processor, en 64 GB SSD och 2 GB RAM. Algiz XRW inkluderar Microsoft Windows 7 Ultimate, vilket ger all den funktionalitet som Windows 7 har att erbjuda.

Den kompakta och lätta Algiz XRW erbjuder en rad mobila möjligheter. Algiz XRW har i standardutförandet Bluetooth, WLAN och GPS samt inbyggd 2 megapixel kamera med autofokus som möjliggör videokonferenser på fältet.

Med ett 3G-modem som tillval så finns möjligheten till höghastighetsöverföring av data över GSM/UMTS/HSDPA. Algiz XRW är Gobi™ 2000-kompatibel, vilket innebär att du kan arbeta på valfri trådlös frekvens var som helst i världen. Med ett 57,6 Wh batteri som fungerar i åtta timmar på en enda uppladdning kan du arbeta hela dagen.

“Algiz XRW utgör en milstolpe för oss, där vi har breddat vårt produktsortiment och lanserat en innovativ och revolutionerande produkt på marknaden för stryktåliga mobila lösningar”, säger Jerker Hellström, VD för Handheld Group. ”Vår nya notebook överträffar marknadens förväntningar. Den är lätt och mobil med en snygg design och har en skärm som är den bästa på marknaden. Som alla våra produkter är den designad och byggd för att klara ett hårt liv på fältet”

Den stryktåliga Algiz XRW är en kraftfull arbetshäst som endast väger 1,5 kilo. Dess tangentbord och touchpad, som är belyst med två LED-ljus, är fullständigt täta. Datorn är IP65-klassad mot sand, damm och vatten. Den klarar MIL-STD-810F-test, inklusive falltest från 1,2 meters höjd och kan även hantera extrema temperaturer från – 21 °C till 70 °C.

”Vi har som målsättning att alltid erbjuda de bästa stryktåliga produkterna till lägsta möjliga kostnad. Med den moderna design och den funktionalitet som Algiz XRW har tror vi att den kommer att bidra till att effektivisera arbetet för våra kunder över hela världen“, säger Jerker Hellström.

www.handheldgroup.com