17 augusti, 2010

Carl-Hampus Lundberg sexa på EM-tävling i Mora

Säsongens första EM-deltävling av två i Formel 1000-klassen gick i Mora. Vann tävlingen gjorde svenskan Bimba Sjöholm. 21-åriga Carl-Hampus Lundberg från Saltsjöbaden kom på en hedrande sjätte plats. Formel 1000 är en standarklass som körs med enliters utombordare på katamaranbåtar.

Här är Carl-Hampus egen rapprt från racet:

“Torsdagen den 29/8 åkte Carl-Hampus Lundberg och team upp till Mora för att köra säsongens första EM-Deltävling av två i F1000 klassen.

Själva körningen började på fredagen i relativt hårda förhållanden med regn och ganska mycket blåst. Alla andra klasser ställde in sina körningar på grund av den hårda vinden. Dock kunde F1000 båtarna köra allt som var planerat för dagen. Träning, tidskval och heat 1.

Kvalet gick sådär för Carl-Hampus han körde in på tiden 1.03.65 och fick starta från sjätte startspår i heat 1. Den hårda vinden gjorde det svårt för några av förarna. Italienaren Stefano Paoletti drog kraftigt av på tempot vilket ledde till att Carl-Hampus lätt kunde köra om. Mikael Aspholm tog med sig en boj vid en rundning och blev diskad. Ola Pettersson genade lite i en kurva och blev bestraffad med ett varvs tillägg. Allt detta ledde till att Carl-Hampus kunde köra in på en fin fjärdeplats.

Heat 2 fick vänta som planerat till lördagen. Nu var det helt andra väderförhållanden, inget regn och nästan ingen vind. Därför provade Carl-Hampus en annan propeller. Det visade sig dock att det var ett felaktigt val då den inte gick speciellt bra. Ändå körde Carl-Hampus in på en 6e plats i heat 2.

Inför heat 3 bytte man till ytterligare en annan propeller som visade sig fungera mycket väl på banan i Mora. Carl-Hampus kom iväg bra i starten och hängde med hela toppfältet i början tyvärr hamnade han bakom Stefano Paoletti som hade en lite långsammare båt men trots detta lyckades hålla Carl-Hampus bakom sig i ca 5 varv innan Carl- Hampus fick möjlighet att köra om.

– Denna långa fight var riktigt rolig och jag avslutade den på bästa möjliga sätt. Jag körde om Paoletti på utsidan i kurvan efter målrakan. Säger Carl-Hampus.

Heat 3 slutade med en femteplats.

Efter starten i heat 4 hade Carl-Hampus Mikael Aspholm bakom sig som jagade tätt inpå. Det dog ca sju av de tolv varven innan Carl-Hampus kunde få fritt bakom sig och ta upp jakten på estländaren Erik Aaslav- Kaasik. På sista varvet började Carl-Hampus komma riktigt nära tyvärr hann han aldrig få någon möjlighet att köra om och slutade som sexa i heat 4.

Vann tävlingen gjorde svenskan Bimba Sjöholm.

Totalt i tävlingen kom Carl-Hampus 6a. Vilket är ett bra resultat i ett EM-sammanhang första säsongen man kör en klass. Vann tävlingen gjorde svenskan Bimba Sjöholm. Nu laddar Carl-Hampus om för nästa tävling i Sverige som blir en träning-/testtävling inför den sista EM- deltävlingen som kommer gå i Cremona, Italien.”

http://www.swedishracingclub.com/