2 augusti, 2010

Imponerande startfält i BMW Dragon Gold Cup

Seglare från hela världen möts under drygt en vecka i Marstrand. Seglingarna hålls 5-13 augusti. Totalt är 102 stycken Drakar anmälda till seglingarna. Utöver de många deltagarna från de Nordiska länderna är nog det mest anmärkningsvärda det stora antalet båtar från Ryssland.

– Det kommer att bli roligt och mycket tufft på startlinjen säger Peter Kolni (GKSS), som nyligen med sin besättning ombord på SWE328 kom 2:a i SM i Drake på Marstrand.

Bland de deltagande 102 besättningarna finns väl cirka 20 namn som kan räknas in som potentiella vinnare av BMW Dragon Gold Cup tror Peter. Svårt att nämna något speciellt namn, men Danmark, England, Irland, Ryssland och Tyskland har många duktiga seglare, säger Peter Kolni.

Stora startfält hör inte till ovanligheterna i Drakklassen, men i tävlingen Dragon Gold Cup var det länge sedan antalet båtar översteg 100.

– Maxgränsen för deltagande båtar i Dragon Gold Cup ligger på 120 båtar, säger Kerstin Holmberg, tävlingsledare för BMW Dragon Gold Cup. Detta överträffar våra förväntningar.

Mellan 50 och 60 funktionärer kommer under drygt en vecka arbeta med att tävlingen genomförs under bästa förhållanden. Tävlingen inleds med ”Tune-up race” lördagen den 7 augusti och avslutas med en hejdundrande regattafest på Societetshuset den 12 augusti, dit både de svenska och danska kungahusen väntas.

www.gkss.se/dragongoldcup