30 juli, 2010

Class 1 offshore racing – VM-fest i 140 gröna knop

Med en vecka kvar till Uddevalla och Swedish Grand Prix 2010 är det full aktivitet i Pininfarina Race Village. De första teamen har redan kommit på plats. På bilden här intill syns Team Victory när deras lastbilar passerar Uddevallabron med teamets framgångsrika båtar.

Världsmästarna från Dubai, Förenade Arabemiratet, jobbar febrilt med förberedelserna inför att befästa sin ställning inom offshore racing. En ny hamn håller på att anläggas, och en depå med bland annat en miljövänlig bensinstation byggs. För första gången någonsin kör Class 1 en tävling i Sverige. Därtill ett VM. För första gången kör Class 1 på Aspen alkylatbensin. Kan vi, kan du, är budskapet!

140 gröna knop imponerar! Liksom 4 G i kurvorna på det rundbanerace som hålls samtidigt. För att inte tala om 13-åringarna…

100 000 besökare väntas till Uddevalla nästa helg. Kungligheter och ambassadörer har redan aviserat sin ankomst. Tre TV-team producerar för 142 länder. Helikoptrarna har redan börjat snurra över exotiska Bohuslän.

www.class-1.com