28 juli, 2010

Väderapp från SSRS

Nu kommer den första väderappen som visar hur havet ser ut vid olika vindstyrkor och väderförhållanden. Det är Sjöräddningssällskapet som har gjort om sitt kustväder från nya hemsidan sjöräddning.se så att det också fungerar fullt ut för iPhone.

Kustväderappen innehåller en detaljerad tvådygnsprognos, timme för timme, med vind, vågor, ström, vattentemperatur och vattennivå. Och till varje vädertyp hör en bild av en havshorisont. Sammanlagt finns det 300 olika varianter. Man kan också välja att se prognosen enbart som väderbilder – också det något helt nytt.

Användarna kommer att känna igen de klassiska platserna för kust- och sjöväder. Appen söker förstås upp den plats som ligger närmast, men det är också lätt att välja andra platser som favoriter.

Det går enkelt att växla mellan den detaljerade vyn, timme för timme, och en överskådlig prognos för de närmaste två dygnen. Sjöräddningssällskapet anser inte att prognoser som sträcker sig längre än två dygn är tillräckligt tillförlitliga.

– Vi vill att så många som många som möjligt följer vårt kustväder. Det ökar sjösäkerheten, och därför kostar det inget att ladda ner till iPhone, säger Rolf Westerström, vd för Sjöräddningssällskapet.

I kustväderappenw finns också möjlighet att stödja Sjöräddningssällskapet genom att bli medlem eller ge en gåva.

– Hela vår verksamhet drivs ju ideellt, utan bidrag från staten. Så vi är helt beroende av gåvor och stöd från medlemmar, säger Rolf Westerström.

Fakta om Sjöräddningssällskapets kustväderapp för iPhone:

– Snabb överblick närmaste två dygnen
– Detaljerat kustväder, timme för timme
– Havsbilder vid olika väderförhållanden
– Enkla, tydliga symboler
– Vindhastighet
– Vindriktning
– Vädertyp
– Lufttemperatur
– Vattentemperatur
– Våghöjd
– Vågriktning
– Strömhastighet
– Strömriktning
– Vattennivå

Lär mer och ladda ner på:
www.sjoraddning.se/stod-oss/banners-och-widgets/