24 juni, 2010

Dubbelt silver för Sverige i Kiel

Med en tredjeplats i det avslutande medalj racet i 470, damer, tog Lisa Ericsson/Astrid Gabrielsson en skräll artad silvermedalj när världscupstävlingen i Kiel avgjordes under eftermiddagen. Det är den överlägset bästa placeringen som tjejerna har presterat och som flyttar dem ett steg närmre OS i London 2012.

– Det känns helt fantastiskt, säger Lisa Ericsson direkt från Kiel. Detta är resultatet från att vi har seglat offensivt. Vi har fokuserat på att starta bra och haft en tydligare strategi på banan istället för att segla taktiskt gentemot de övriga i fältet.

I 470,herrar, visade Anton Dahlberg/Sebastian Östling åter igen sin styrka genom att vinna sista finalseglingen och tog en silvermedalj totalt. Detta innebär att de klättrar från en tredje till andra plats på världscuprankingen.

– Det är riktigt kul att se tjejerna på topp och de fick idag sitt definitiva genombrott. Jag är inte förvånad för sedan mitten på förra säsongen har de haft bra placeringar och varit nära de absoluta topplaceringarna flera gånger, säger Magnus Grävare, förbundskapten Svenska Seglarförbundet.

Övriga svenska framgångar är en sjunde plats för Björn Allansson i Finnjolle, han avslutade starkt med en tredjeplats i finalseglingen och har haft en bra vecka med en jämn serie. Den andra svenska tjejbesättningen i 470, Ingrid Söderström/Linnea Wennergren, slutade på en fin 10:e plats. Ett resultat som på nytt visar att Sverige är en etablerad 470 nation.

Det har varit en vecka med extremt lätta vindar. Arrangörerna har haft det svårt att genomföra seglingarna. Kieler Woche var den sjunde världscup tävlingen 2010. Nästa stora tävling för 470 klassen är VM i Haag med start 11 juli. Nästa världscuptävling är på OS-arenan i Weymouth, Storbritannien den 9 – 14 augusti.

För resultat :
www.kieler-woche.de
www.svensksegling.se