8 juni, 2010

Pallplats för Carl-Hampus Lundberg

I helgen körde Carl-Hampus Lundberg sin debuttävling i F1000 klassen. Carl-Hampus, som tidigare har tävlat i klassen T400, har till i år gått upp i klassen F1000. Skillnaden mellan klasserna är enorm. I F1000 kör man katamaranbåtar, där man sitter fastspänd i en cockpit. Toppfarten är 75 knop, i kurvorna utsätts föraren för cirka 3 G.

Skillnaden på båtarna mellan klasserna är så stor att man de två första tävlingarna räknas som debutant och får starta ca 5 sekunder efter det övriga startfältet. Trots detta lyckades Carl-Hampus göra en kanontävling och efter de tre heaten hade han kört till sen en tredjeplats.

– Jag är verkligen nöjd med resultatet. Speciellt eftersom jag såg tävlingen som ett test och jag testade olika propellrar och inställningar i alla heat. Det kändes väldigt bra att få lite race tid i båten, och veta att den hänger med konkurrenterna helt okej. Att få kliva upp på pallen som debutant i premiär racet var förståss väldigt kul och motiverande säger Carl-Hampus.

Nästa tävling som blir den sista tävlingen då Carl-Hampus behöver starta som debutant går i Kil den 24 juli. Teamet hoppas att kunna nå ännu bättre resultat där genom att träna och testa ihärdigt.

Foto: Linda Grimborg