7 juni, 2010

Vattentät skyddsväska håller kameran torr

Rädd att dränka kameran ute till sjöss? Nanuk heter en ny serie vattensäkra väskor från Kanada som nu lanseras i Sverige. Väskorna, som är tillverkade i slagtålig plast, skyddar även effektivt mot damm och stötar. Inredningen kan skräddarsys efter den egna utrustningen så att den ligger helt skyddad.

– Väskorna är robusta och byggda för professionell användning. Trots det räknar vi med ett stort intresse från privatkundsidan, berättar Henrik Olsson på Gunnar Olsson Foto AB som säljer Nanuk i Sverige. Många har dyrbar och känslig utrustning med sig på sjön som man vill skydda från vatten och stötar. I en båt blir det lätt trångt och då är en robust väska en billig försäkring för att säkra sina viktiga prylar. Väskorna är lätta, funktionella och ligger också bra till i pris.

De nya väskorna finns i sju olika storlekar och erbjuds i tre färger: röd, gul och svart. Höljet är tillverkat i stöttålig plast. Locket har två kraftiga låsbyglar och en gummipackning vilket gör att väskans innehåll blir helt damm- och vattentät. Varje väska levereras med en inredning som enkelt kan anpassas efter den egna utrustningen.
– Det är ett skumplastblock som består av små kuber som kan plockas bort där utrustningen ska ligga. Är man lite noggrann får man skräddarsydda fack, förklarar Henrik Olsson. Sedan har man en väska som effektivt skyddar mot vatten, damm och stötar. De här väskorna håller verkligen för riktigt tuffa tag och är bland annat certifierade för amerikanska armén.

Handtaget har en halksäker, gummiklädd yta för att ge bra grepp och komfort oavsett väderlek. Likaså är de två locklåsen rejält utformade med kraftiga byglar.
– Väskorna är byggda för att kunna hanteras lika bra i regn, kyla och andra påfrestande förhållanden som vid solsken och vackert väder, berättar Henrik Olsson. Tillverkarna har tänkt till ordentligt i alla detaljer. Det går till exempel utmärkt att hantera låsbyglar och annat även med tjocka handskar på händerna, något som kan vara bra när man är ute på sjön och vädret lite kyligare.

Nanuk säljs med livstids garanti och kostar från cirka 900 kronor.

www.gofoto.se