15 april, 2010

Praktiska flaskor i ny design

Inbitna klättrare, sportentusiaster och äventyrare har länge älskat SIGG. Tack vare att de är lätta att bära med sig, håller en hög schweizisk kvalitet och teknologi samt är snyggt designade anser många att de är marknadens bästa vattenflaskor utan konkurrens. SIGG satsar nu stort på svenska marknaden och först ut lanseras attraktiva vattenflaskor med olika budskap om miljön.

Oavsett var du befinner dig finns det många olika tillfällen då du behöver tillgång till vatten. SIGG-flaskor är innovativa, miljövänliga, funktionella och lätta att ta med sig överallt. Flaskorna från SIGG är slittåliga och vattentäta i de mest extrema situationer och passar därför perfekt till outdoor-entusiaster och friluftsintresserade.

– Vi i Sverige har förmånen att ha tillgång till gott vatten direkt ur kranen, så det finns egentligen ingen anledning till att köpa buteljerat vatten. SIGG erbjuder flaskor som inte bara är lätta att bära med sig, utan som dessutom är miljövänliga och återvinningsbara. Bland outdoor-entusiaster ser man ofta SIGG som en självklar tillgång under äventyret, säger Jonas Welander, nordisk försäljningschef SIGG.

SIGGs ekokollektion består av nio innovativa och funktionella flaskor. Alla flaskor har olika miljöbudskap och flaskan ”Green is the new black” är dessutom självlysande och därför lätt att hitta och se i mörker och passar på så sätt utmärkt för tältutflykten eller nattvandringen. SIGG tillverkar även juniorflaskor som passar äventyrslystna och friluftsintresserade barn. Se på faktabladet för ytterligare information om vattenflaskorna.

SIGG är en världsledande aktör sedan 100 år tillbaka som erbjuder vattenflaskor av hög kvalitet. SIGGflaskorna är kända för sin kvalitet och smarta funktion, samt för sin innovation vad gäller design. SIGG samarbetar med designers och konstnärer från hela världen och varje år tas nya kollektioner fram. Sedan 1908 sker produktionen i den egna fabriken i Schweiz. Under 2010 kommer fabriken att producera flaskor i totalt 178 olika motiv, vilket är den största kollektionen med SIGG-flaskor någonsin.

Vattenflaskorna är tillverkade i ett enda stycke aluminium, vilket innebär att det inte finns några skarvar på flaskorna. Tack vare aluminiumet är de dessutom mycket lätta att bära, har en lång hållbarhet och är återvinningsbara.

Flaskorna är utrustade med SIGGs unika och egenutvecklade metod Eco-Care Liner, som gör flaskan helt tät och fri från läckage. Eco-Care Liner ligger som en tunn hinna på insidan av flaskan och skyddar aluminiumet från att lämna ifrån sig metallsmak eller lukt till din dryck.

www.sigg.com