12 april, 2010

Australiska Riviera inte längre till salu

Riviera, Australiens största tillverkare av fritidsbåtar, har under en länge tid varit till salu. Företagets banker har nu dragit tillbaka Riviera från försäljningslistan och hoppas att företaget ska klara sig på egna ben utan försäljning. Ett antal intressenter har dykt upp under det senaste halvåret, men bankerna föredrar att företaget rekonstrueras med nuvarande ägare i stället. På bilden syns årets första nyhet: Riviera 43 Open Flybridge IPS.

– Under de senaste elva månaderna har våra banker imponerats av de framsteg och förbättringar som vi har gjort, säger John Anderson, VD för Riviera.

– Nu är vårt fokus att förbättra företaget ytterligare, öka försäljningen och höja lönsamheten.

Under elvamånadersperioden har försäljningen gått riktigt bra och över 100 nya Rivierabåtar har levererats till kunder. Den australiska dollarn har varit en fördel för varvet, men ökad produktutveckling har också bidraget till den positiva utvecklingen. Totalt har båtar för motsvarande över 600 MSEK sålts.

Den första nya modellen 2010 är 43 Open Flybridge (bilden) med Volvo Penta IPS-motoroer, som får sin premiär vid båtmässan i Sanctuary Cove i maj.

Riviera har totalt 20 olika modeller i storlekar från 36 till 85 fot och med utförande som Flybridge, Sport Yacht, Offshore Express och Motor Yachts.

www.riviera.com.au