6 april, 2010

Sjösportsläger med Blekinge Båtförbund även 2010

Blekinge Båtförbund arrangerar även i år ett sommarläger för ungdomar. Alla medlemmar mellan 10-14 år tillhörande en båtklubb ansluten till Blekinge Båtförbund är välkomna till ett roligt och spännande läger på Marinens fritidsläger, Skönstavik i Karlskrona skärgård. Kravet för deltagande innefattar att Du är simkunnig och har tillstånd av Dina föräldrar samt medlem i klubb ansluten till BBF.

För endast 1500 kr/delt får Du vara med oss och segla, köra motorbåt, navigera, göra utflykt, grilla, bada och leka. I avgiften ingår även försäkring, mat, logi och hyra för båtarna vi använder.

Påmönstringen sker, för grupp 1 o 2, måndagen 26/7 och avmönstringen lördagen 31/7. Anmäl Dig redan nu för att vara säker på en plats! Din klubb har anmälningsblankett annars kontaktar Du BBF:s kansli på tfn 0455-80390 eller via e-post blekinge.batforbund@telia.com.se. Kontakta annars någon av ledarna nedan.

Anmälan skall vara BBF tillhanda senast den 31/5. (Först till kvarn osv.)

I år är lägret är indelat i 3 grupper men största delen av lägret utförs gemensamt. Grupperna är följande:

Grupp 1:
Målet är att upptäcka havet och sjösport på ett lekfullt vis. Du lär Dig grunderna i segling o köra motorbåt samt hur färdas säkert till sjöss.

Grupp 2:
Målet är att lära sig ännu mer om sjön. Vi går igenom det som krävs för att ta ”Rorsmansmärket”, dvs grunderna i att manövrera segelbåt o motorbåt, navigation, sjösäkerhet och nödsituationer till sjöss. Du som är över 14 år har även möjlighet att ta märket genom att utföra själva Rorsmansproven. Grupp 3:

Miniledare (ca 15 år) utses av ungdomskommittén, ring mer för information eller intresseanmälan.

Grupp 1 o 2: 26 – 31 juli.

Grupp 3: 23juli – 1 augusti.

Ha en solig och rolig sommar!
Ungdomskommittén
Jessica Wennfalk 0706-765659
jesswen06@hotmail.com