6 april, 2010

Ny seglarskola i Stockholm till sommaren

Sailstar startar en ny seglarskola till sommaren. På för- och eftersäsong kommer platsen att vara i jollehamnen i Skärgårdsstad, 40 km norr om Stockholm men vecka 26-32 flyttar Sailstar ut till Stockholms skärgård, Gistholmen mellan Ingmarsö och Svartsö.

”Vi har under många år arrangerat seglarskolor i Skärgårdsstads segelsällskaps regi, mest för barn och ungdomar men även för vuxna. Under de senaste åren är det så många som har frågat oss om att arrangera seglarskolor så nu satsar vi fullt ut på en ny seglarskola och vi gör det i privat regi. Varför privat regi kan man undra men vi har investerat rejält i flera nya jollar, en ny kölbåt, två nya följebåtar och våtdräkter, kommunikationsradios, en investering som var omöjlig att göra inom klubbens regi”, berättar Tomas Sandström, ägare och eldsjäl för Sailstar.

Sailstar erbjuder kurser både för barn och ungdomar, men även enbart för vuxna, för familj, dvs. alla åldersgrupper och även ett par specialveckor där vi erbjuder seglarskolor för vuxna singlar. Båtarna som används är främst ur RS sortiment, RS Feva utgör basen, RS Tera och RS Q’ba finns där och även en dagseglare från RS – RS Elite finns med bland utbudet av båtar.

”Vi vill kunna göra en seglarskola med mycket action i, vi kör oftast halvdagspass, två per dag och avslutar med after sail, eller fortsätter med kvällssegling de dagar det passar sig. Moderna jollar gör det enklare och roligare att segla och vi vill visa alla hur kul det är att segla jolle, förhoppningsvis fortsätter en del efter skolan med segling i någon form. Dessutom är jollesegling ett mycket effektivt sätt att lära sig att segla, allting blir så mycket mer direkt än i en kölbåt där man dessutom oftast är många fler ombord. Vi vill ha en kul, enkel, inspirerande men säker segling”

”Vi har tidigare arrangerat liknande kurser de vi har i Skärgårdsstad och de har fått väldigt bra emottagande, nu har vi ett mycket bättre material på alla sätt så det ska bli väldigt intressant att anordna årets seglarskolor. De seglarläger som arrangeras på Gistholmen kommer att ge ytterligare en dimension, perfekt mitt i Stockholms skärgård på en liten ö, vi får segla till handelsboden för att köpa mat till kvällen”, fortsätter Tomas Sandström.

www.sailstar.se

Kommentarer

jennifer berg 11:33:43 2010-05-01

Hej, jag undrar hur många ni kommer att vara, jag är alltid varje år på gistholmen då de är "landställe"

Jag hoppas att dom som deltar i eran seglar kurs kommer att vara bråkiga för på gistholmen är det ända som är där är glada miner och inge tjaffs,
Hoppas ni kommer trivas där så ses vi v 29.
Ps hoppas vi kommer utt med våra jollar.