31 mars, 2010

Stena Line skapar karibiskt badparadis i Frederikshavn

Stena Lines hotell i Frederikshavn, även känt som ”Badhotellet”, genomgår just nu en omfattande ombyggnation. Den 6 juni öppnas portarna till en helt ny upplevelse – The Reef Frederikshavn. Här kan hotellets gäster och besökare fly undan vardagen för att möta Karibien i en häpnadsväckande miljö i det nya äventyrsbadet med turkost vatten, grottor, kokosnötter och skatter.

The Reef Frederikshavn är en av Stena Lines mest spännande satsningar och utgör ett unikt inslag bland de badhotell som redan finns på marknaden. I en praktfull tropisk omgivning får gästerna möjlighet att förtrollas av öns mystik, äventyr, lek och gemenskap.

De Göteborgsbaserade företagen Stylt Trampoli och PP Arkitekter har tillsammans skapat det nya badlandet på 1500 kvm, där Stylt har tagit fram koncept och upplevelsemanus.

– Det är ett spännande uppdrag för oss eftersom det är första gången vi tar oss an ett badlandskap. Vi konstaterade tidigt att de flesta andra badanläggningar konkurrerar med sin storlek och antalet attraktioner. Med det som utgångspunkt har vi jobbat mer med att skapa en känsla, en stämning. Vi har utgått från nordbornas etablerade bild av Karibien, men också kryddat med sagans och äventyrets magi. Ljud, ljus, växter och överraskningar har varit vårt fokus för att skapa en upplevelse som sträcker sig långt utöver en traditionell simhall, säger Erik Nissen Johansen, ägare och kreativ chef på Stylt Trampoli.

– Med The Reef kommer vi att få möjligheten att erbjuda en upplevelse och ett äventyr utöver det vanliga. Det ska passa lika bra för barnfamiljen, det ensamresande paret som kickoffen, fortsätter Charlotte Ljunggren, linjechef för Stena Lines Danmarkslinjer.

Det karibiska konceptet kommer också att återspeglas i The Reefs olika kök. Såväl den nya restaurangen som strandbaren ska bjuda gästerna på mat och dryck med tropisk touch.

– Mat och dryck är en viktig del i reseupplevelsen och genom att skapa en restaurang och bar i samma genuina The Reef-anda, får hotellets gäster och besökare ta del och njuta av upplevelsen i sin helhet, säger Charlotte Ljunggren.

Hotellet är beläget centralt i Frederikshavn med endast fem minuters promenad från hamnen. Stena Line har daglig trafik med Stena Danica och Stena Jutlandica till Frederikshavn under hela året. Mellan maj och september kompletteras turlistan med snabbfärjan Stena Line Express. Hotellets nuvarande 213 rum i skandinavisk stil kommer så småningom också övergå i tropisk harmoni, för den rätta känslan. Dessutom erbjuder hotellet 20 möteslokaler i en egen konferensdel. The Reef Frederikshavn öppnar för en helt ny upplevelse den 6 juni 2010.