30 mars, 2010

Yngste seglaren någonsin i jorden-runt-race

En av Englands mest intressanta unga seglare har bestämt sig för att segla med i världens äldsta solosegling jorden runt – 2010 VELUX 5 OCEANS. Den blott 19-årige Oscar Mead ställer upp i samma startfält som några av världens mest meriterade långseglare inför det 30 000 Nm långa racet som startar från Frankrike i oktober.

Redan förra året var Oscar på tidningarnas förstasidor som den yngsta personen någonsin att fullborda Original Singlehanded Transatlantic Race (OSTAR). Ett år senare har han alltså tagit sig an en ännu tuffare utmaning, som även kallas “the Ultimate Solo Challenge”.

Oscar blir den yngste skepparen någonsin att styra en egen båt i denna nio månader långa regatta.

– Att kappsegla över Atlanten var en sak, men att kappsegla jorden runt i VELUX 5 OCEANS är en ännu större utmaning. Denna segling har vunnits av några av världens ledande och mest välkända seglare och det finns gott om seglare som har försökt olika rekord i racet. Jag ska definitivt försöka att bli den yngste att fullborda tävlingen, säger Oscar.

Oscar pluggar konstruktion för motor- och segelbåtar vid Southampton Solent University och gör ett års uppehåll under tiden han kappseglar jorden runt.

www.velux5oceans.com