29 mars, 2010

Maretron i ny version

Maretron lanserar nu version 3.0 av övervaknings- och styrprogrammet N2KView® för NMEA 2000-nätverk, med fler funktioner och möjligheten att integrera en iPhone i systemet.

Maretron N2KView är ett program som gör det möjligt att övervaka och styra sensorer och givare som använder den nya marina industristandarden NMEA 2000®. Oavsett om du är intresserad av att övervaka ditt fartygs system medan du är till sjöss eller på distans, kan Maretron N2KView visa all information du behöver från motorer, generatorer, tankar, roder, navigationsinstrument, lokalt väder, elsystem och mycket mera.

N2KView är helt konfigurerbar och det går att designa olika skärmar efter dina behov. Det är enkelt att byta mellan olika visningslägen för att övervaka alla system i fartyget. Digital visning, analog visning, grafer, diagram, varningsljus och staplar kan fritt konfigureras för att passa dina krav. Det går även att ställa operativa gränsvärden och färger för analoga displayer så du enkelt vet när alla värden är korrekta och när de inte är det.

Den nya versionen innehåller också komplett stöd för att göra skräddarsydda övervaknings- och styrskärmar för N2KViev-iPhone mjukvaran, som kommer att finnas på Apple App Store.

Tack vare omfattande optimering har processorutnyttjandet av N2KView 3.0 reducerats dramatiskts jämfört med tidigare versioner, så att den nu kan köras på strömsnåla datorer, som fläktlösa datorer, t.ex. NaviGear M Station.

När en dator har anslutits till NMEA 2000-nätverket med Maretron USB100 gateway, går det att ansluta andra pc och handenheter genom konventionell teknik som Ethernet, WiFi eller 3G för att få distansövervakning. Det går t.ex. att se tanknivåer på fartyget i din mobil när du tankar. Du kan också övervaka fartygets position överallt i världen om en Internetanslutning finns ombord.

I Platinumversion 3.0 adderas stöd för visning och styrning av CAN-utrustad Cruisair Q-Logic luftkonditionering, Marine Air Elite luftkonditionering och Eskimo Ice ismaskiner.

Larmhanteringen har förbättras med möjligheten att använda datorns högtalare och för att skicka e-post genom fler SMTP servers.

www.marinplus.se