26 mars, 2010

Revolutionerande och fräck Hydrolift SX-22

Hydrolift siktar verkligen på toppen med sin helt nya och revolutionerande styrpulpetbåt SX-22. Båten premiärvisades på Oslomässan av Bård Eker, samme man som försökte köpa Saab tillsammans med Christian von Koenigsegg. På den stora bilden intervjuas Eker av norsk TV. Bård Eker är sedan många år djupt engagerad i båtbranschen och på senare år särskilt genom Hydrolift. Med den nya modellen visar Hydrolift att det fortfarande finns rum för intressanta innovationer.


Skrovet är fräckt med sina designskyddade luftsmorda steg, som visar att båten har kapacitet för riktigt höga farter. Interiören är också spännande, inte minst för att Hydrolift har börjat använda modultänkande på samma sätt som till exempel Buster som har moduler i sina båtar sedan ett par år.

Interiören i SX-22 bjuder på många valmöjligheter. Båten kan snabbt förändras till badbåt till prestandabåt eller anpassas för professionella användare. Båten har också en gjuten, genomfärgad D-fender i polyuretan som även kan eftermonteras och ersättas om den går sönder.

Skrovet har som sagt luftsmorda steg, vilket ger en tvåstegsraket. Konstruktionen är effektiv och ger både hög toppfart och bränslesnål framdrift.

Båten levereras i första skedet med Mercurys Veradomotorer, men kan även utrustas med andra motorer.

Teknisk Data Hydrolift SX-22
Längd: 6,68 m
Bredd: 2,30 m
Vikt: Från 1 000 kg (inkl. motor)
Sittplatser: 4–8 personer
Bränsletank: 250 liter
Motor (utombordare): 150–300 hk
Info: www.hydrolift.com
www.ekerdesign.com