22 mars, 2010

Klassisk weekendseglare från Tony Castro

Designfirman Tony Castro fortsätter att ta fram intressanta båtnyheter. Den här gången är det en 45 fots weekendseglare med väldigt klassiska linjer. Projektet har sina rötter från diskussioner med en av Tony Catsros kunder, som ville ha den som komplement till sin stora motoryacht.

Konceptet går ut på en klassisk seglare för den som vill vara ute på sjön i 2-3 dagar med övernattningsmöjligheter. Den vänder sig också, vilket framgår av illustrationen, till båtägare som älskar klassiska linjer och inte vill ha någon “plastinspirerad” båt.

Just den här typen av klassisk slup finns i stort antal på de stora sjöarna i USA, där de används för dagsegling eller kortare helgturer. Den finns också representerad på båda sidor av Atlanten och inte minst i Skandinavien finns det säkert många som gillar linjeföringen.

Den här båttypen kan byggas på flera sätt, bland annat beroende på budget och övriga önskemål. Konstruktören vill dock att detta ska vara en god seglare med hög komfort för 2-3 personer. De borde ju få plats i en 45-fotare…

Båten ska vara enkel att segla med bara en eller två personer ombord. Både köl- och roderarrangemang kan justeras beroende på hur djupa vatten man seglar i. Den aktuella versionen är försedd med en centerbordsliknande köl, vilket ger ett djupgående på endast 1,2 m.

www.tonycastroyachts.com

Principal Dimensions:

L.O.A : 14.25 metres
D.W.L : 10.00 metres
Bmax : 3.98 metres
Tmax : 1.20m / 3.00m
DISP. : 11 tonnes