17 mars, 2010

Segelklubb förnyar sin flotta av Hallberg-Rassy 342

En privat europeisk segelklubb, British Kiel Yacht Club, äger en flotta bestående av Hallberg- Rassy 342. Klubben har beslutat att förnya flottan. Ytterligare en gång har klubben undersökt marknaden för 31 till 35 fots segelbåtar. Resultatet blev åter en order på Hallberg-Rassy 342. De nya båtarna skall levereras 2011. Den tidigare flottan är nu till salu.

Klubben har gjort en detaljerad studie av konkurrerande båtar. Man har provseglat, studerat byggmetoder, möjligt andrahandsvärde, reservdelsförsörjning, prisvärdehet med mera. Analyserna har pågått under mer än ett års tid.

BKYC, British Kiel Yacht Club, är belägen i Kiel i norra Tyskland. Engelska militären hyr båtarna för utbildning i segling. Normalt seglas båtarna av soldater i engelska armén men även soldater från flyget, flottan samt privatpersoner med anknytning till engelska försvarsmakten. Mellan fem och sju personer finns ombord på varje båt. En charterperiod är cirka fem dygn.

Båtarna seglas normalt i danska farvatten. Den seglade distansen är cirka 150 Nm per chartertillfälle. Båtarna seglas intensivt från början av mars till slutet av november. Varje båt seglas årligen cirka 7 000 Nm. Detta motsvarar ungefär så mycket som en normal familjebåt används i sju år.

BKYC har ett eget varv där de utför professionellt underhåll och vinteruppläggningav sina båtar. Klubben förnyar sin flotta efter tre eller fyra år. Detta är den fjärde gången ordern går till Hallberg-Rassy. Inget annat varv har fått så många beställningar från BKYC. Tidigare har BKYC haft en flotta om tolv stycken Hallberg-Rassy 29, ytterligare en bestående av tolv Hallberg-Rassy 31 och senast en flotta bestående av tio Hallberg-Rassy 342.

De nya båtarna skall levereras 2011. Den tidigare flottan är nu till salu. Varje båt är kostar 120 000 Euro exklusive moms. Båtarna kommer att levereras hösten 2010 men kan beställas redan nu.

Ytterligare information om båtarna, som är till salu, går att få på www.bkyc.de/html/boat_sales.html

www.hallberg-rassy.com