11 mars, 2010

Världspremiär för nya Nimbus 27 Nova S HT

Nya Nimbus 27 Nova S HT har världspremiär i samband med Stockholm Boatshow. Båten är en ”hardtop” version av den prisbelönta 27 Nova S. S står för sidewalk, vilket innebär en design där det är enkelt att kliva på båten och vistas på däck samtidigt som utrymmet i cockpit och ruff är generöst. Hardtop versionen vänder sig främst till båtmänniskor som vill förlänga säsongen eller vill åka skyddat och ombonat oavsett årstid.

För soliga dagar kan det stora canvastaket med enkelhet öppnas upp genom att skjutas bakåt. Förutom sidewalk bjuder båten på ett stort akterdäck som ligger i samma nivå som badbryggan. Det gör det lätt att röra sig ombord och att lasta jollen eller fiskeutrustningen.

Till båtens utmärkande egenskaper hör en mängd innovativa lösningar. Konceptet ”sidewalk” ger för storleksklassen unika utrymmen. Trots att båten mäter endast 27 fot passar den utmärkt för hela familjens önskemål om allt från sport och fiske till bekväma långturer. Goda stuvutrymmen och en planlösning som passar en hel familj är ovanligt i denna storleksklass. I den generösa ruffen finns en stor v-bädd i fören samt en stickkoj akteröver i båtens styrbordssida. Dessutom en stor toalett med duschmöjlighet. Kojerna avdelas med utrymme för klädförvaring. Utöver kojerna i ruffen finns under kapellet i sittbrunnen en bäddbar dinett.

I båtens cockpit återfinns riktigt pentry med spis, handfat och kyl. På babordssidan finns soffor med bord emellan och akterut ett däck med soffa.

Enkel och smidig kapellhantering, sportiga och samtidigt okomplicerade köregenskaper, rejäla avbärarlister och inte minst en mycket genomtänkt produktionsprocess ger nya Nimbus 27 Nova S HT unika egenskaper. Detta ger båtägaren en lätt båt som med mindre miljöpåverkan passar perfekt för de flesta aktiviteter som utövas till sjöss.

År 2009 utnämndes 27 Nova S till ”Miljöbästa Motorbåt ” av Svenska Båtunionens Miljökommitté, tillsammans med Sweboat och Sjöfartsinspektionen med motiveringen:

– Nimbus 27 Nova S utses av Svenska Båtunionen till Miljöbästa motorbåt 2009, klassen för övernattningsbara båtar, för brukarvänliga, miljöanpassade ombordfunktioner i ett lättdrivet skrov som tillverkas med låg miljöpåverkan.

Tekniska fakta
Längd: 8,10 meter
Bredd: 2,75 meter
Vikt: ca 2 700 kg
Batterier: 4x12V-75 Ah
Bränsletank: 240 liter
Vattentank: 100 liter
Kylskåp: 42 liter

Motoralternativ
D3-190/DPH 140 kW (190 hk)
D4-220/DPH 164 kW (220 hk)
D4-260/DPH 191 kW (260 hk)

www.nimbus.se