24 februari, 2010

Ekomarine AB genomför emission inför listning på Aktietorget

Innovationsföretaget Ekomarine AB, som bland annat utvecklar den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula, genomför emission inför listning på Aktietorget. Mellan den 23 februari och 19 mars finns möjlighet för investerare att teckna aktier i företaget.

Ekomarine utvecklar bland annat båtbottenfärgen Neptune Formula, den enda giftfria färgen på marknaden. De driver även företaget Ekomarine Ballast, som utvecklar en teknik för rening av barlastvatten. Tekniken beviljades nyligen patent i USA.

Ekomarines bolagsordning har nu godkänts av Bolagsverket och i samband med detta inbjuds potentiella investerare att teckna aktier i företaget.

– Jag är glad att kunna erbjuda gamla och nya investerare att teckna aktier i Ekomarine AB. Jag är övertygad om att det vi arbetar med är viktigt i ett större perspektiv. Jag är också övertygad om att det är en god affär, säger Claes Tarras Ericsson för Ekomarine.

Möjligheten att teckna aktier finns fram till den 19 mars 2010. Beräknad första handelsdag på Aktietorget är den 27 april.

Ekomarine grundades 2002 av Claes Tarras Ericsson och Mikael Haeffner, och utvecklar marknadens enda giftfria bottenfärg, Neptune Formula. Neptune Formula lanserades 2009 och bygger på Ekomarines egen forskning. Ekomarine har två dotterbolag, Ekomarine Paint och Ekomarine Ballast. 2007 gick Östersjöstiftelsen och Allba Invest AB in som delägare i företaget. 2009 belönades Ekomarine med den internationella utmärkelsen Brands with a Conscience.

Läs mer på www.ekomarine.se