19 februari, 2010

Båtliv ökar igen – upplagan sätter rekord med 145 300 ex

Båtlivs upplaga ökar igen och tidningen drar ifrån ibland skandinaviska och europeiska båttidningar. Den nya upplaga är 145 300 exemplar (kontrollerad av Tidningsstatisk AB) för 2009. Det är ett rekord i sig – ingen annan svensk båttidning har varit i närheten av denna upplaga.

Av de svenska båttidningarna är det bara tre stycken – Båtliv, Praktiskt Båtägande och På Kryss – som är kontrollerade av TS. De övriga – Båtnytt, Vi Båtägare och Segling – har ingen TS-redovisning.

Medan Båtliv, som är en medlemstidning, alltså ökar sin upplaga så redovisar Praktiskt Båtägande en minskning med 7,7 % till 20 400 exemplar. Även På Kryss redovisar en nedgång, med 2,2 %.

Båtliv ges ut till alla medlemmar i båtklubbar som via regionala båtförbund.

– Det innebär att alla våra läsare har en egen båt, vilket gör att vi kan fokusera mer på vår målgrupp än flera av de andra båttidningar, säger Lars-Åke Redéen, chefredaktör för Båtliv.

Förutom papperstidningen Båtliv driver tidningen även hemsidan www.batliv.se som du just nu läser. Det är snabbaste och mest välbesökta av alla marina hemsidor i Sverige idag.

Båtliv ägs av Svenska Båtunionen, som har drygt 160 000 medlemmar.