19 februari, 2010

Fem nya multimediaenheter från Pioneer

Pioneer lanserar fem nya multimedia och underhållningsenheter för bilen med högkvalitativt ljud och video från CD, DVD, SD-och USB, Bluetooth och bärbara källor som iPod eller iPhone. AVH-serien består av tre 2-DIN enheter, AVH-3200DVD, AVH-3200BT och AVH-P4200DVD och två 1-DIN modeller, AVH-5200DVD och AVH-5200BT.

Alla modeller är utrustade med ett helt nytt, grafiskt användargränssnitt och stora LCD pekskärmar för enkel kontroll. Anpassningsbara menyval, knapp belysning och olika bakgrunder ger konsumenten möjlighet att perfekt matcha systemet till bilens inredning eller humör.

“Folk tillbringar mycket tid i bilen och då kan de lika gärna njuta av det, säger Tom Van Biervliet, Manager Product Planning Bilstereo, Pioneer Europa. “Pioneers nya AVH underhållningsenheter förvandlar bilen till en komplett multimediastation med navigering som ger konsumenten möjlighet att integrera många av de mest populära bärbara enheter. Denna integration ökar kapaciteten hos Pioneer enheten samtidigt som den bärbara enheten ska styras med Pioneer användargränssnittet, som är särskilt avsedd för användning vid bilkörning.

Genom att erbjuda ett så brett spektrum av möjligheter, identifierade Pioneer behovet av att skapa ett intuitivt användargränssnitt för dessa underhållningssystem. Detta uppnåddes genom att integrera avancerade “Slide Touch-funktion”, som gör det enkelt att styra genom kontroll menyer och stora spellistor helt enkelt genom att trycka och dra texten på skärmen. Våra menyer möjliggör snabb navigering, medan snabblänkar tillåter vi användaren att hoppa till källan eller iPod med bara en enda knapptryckning på skärmen.

iPod och iPhone integration
iPod/iPhone Direkt kontroll ger konsumenten möjlighet att kontrollera sin bärbara enhet direkt från AVH-huvudenheten. Genom att ansluta sin iPod direkt till mottagarens USB-terminal, får användaren tillgång till allt innehåll som lagras på den digitala mediaspelare som kan väljas via huvudenhetens pekskärm. Med ABC sökning är det möjligt att snabbt söka igenom listor över artister, album och låtar genom att bläddra alfabetiskt och använda första bokstaven i namnet. När en iPod/iPhone är ansluten laddas även denna.

Kompatibilitet
Varje enhet har inbyggda anslutningar till USB-enheter, Secure Digital (SD) minneskort och produkter med mini-jack AV-utgångar för olika media uppspelning. Med en integrerad Parrot Bluetooth modul, är handsfree-kommunikation möjlig på AVH-3200BT och AVH-5200BT. Bluetooth är också tillgänglig på AVH-P4200DVD med tillägg av en Pioneer IP-buss Bluetooth-adapter.
2010 AVH–serie multimedia enheter är NavGate förberedda, genom att ansluta Pioneers AVIC-F220 NavGate uppgraderingsenhet. AVIC-F220 är en kompakt, löstagbar “add-on” produkt som ger full navigation och kompatibilitet med Pioneers AVIC Feeds programvara.

Personlig
Varje modell erbjuder ett brett sortiment med olika anpassningar, för dem som vill lägga till en personlig touch på sitt system. Användarna kan välja mellan en mängd skärmbakgrunder och färger på knapparna för att perfekt matcha instrumentbelysning. 5 förinställda skärm och knapp färger finns tillgängliga, medan anpassade färger även kan skapas för knappbelysning med RGB färg väljaren.

Anpassningsbar bakgrundfunktion ger användare valet av fyra förinstallerade bakgrundsbilder, en av dessa är att importera egna JPEG-bilder från en CD-ROM, USB-minne och SD-kort för att använda som bakgrundsbild.

Video
De nya systemen erbjuder uppspelning av iPod video, DVD och DivX-videoinnehåll. Användare kan även visa JPEG images4 under uppspelning av musik, liknande bildspel funktion som är vanlig på digitala bildramar.

Ljud
Varje modell har Pioneers MOSFET5 4 X 50W förstärkning, 4-Volt pre-amp output, High-Pass/Low-Pass delningsfilter för subwoofer integration och Pioneers patenterade Advanced Sound Retriever (ASR) som återställer den musikaliska detaljer förlorade i skapandet av komprimerade musikfiler. Med 8-bands grafisk equalizer (GEQ) ljud kan anpassas till ens personliga smak, medan Auto Equalizer möjliggör automatisk skräddarsytt ljud till bilen (CD-MC20 mikrofon krävs). Dessutom har varje AVH- modell Pioneers Sonic Control Center, som justerar tiden för att flytta Sonic kärnan i systemet till ett visst område av bilen.

Rekommenderade priser inkl moms
AVH-3200DVD: 5 500kr
AVH-3200BT: 6 500kr
AVH-P4200DVD: 7 500kr
AVH-5200DVD: 9 000kr
AVH-5200BT: 9 500kr

www.pioneer.se