15 februari, 2010

Succé för Brig RIB och gummibåtar i Göteborg

Efter att Järnbröderna AB tog över agenturen januari 2009 har varumärket BRIG varit stadigt på frammarsch, efter en bra säsong i ryggsäcken ser båtmässan 2010 ut att bli ett rejält startskott för säsongen 2010. ‐ Helt fantastiskt säger Lars och Henrik Peterson som driver agenturen för BRIG i Sverige. Mässan har verkligen varit en rejäl sprängbräda för oss och redan efter 4 dagar hade vi 30 avslut på enbart RIB båtar med motorer över 40 hk fortsätter Henrik och Lars.

Inför båtmässan hade BRIG lanserat Brig 570 Falcon som har blivit en stor succé bland kunderna och inte mindre än 6 båtar har blivit sålda. Båten riktar sig för alla typer av aktiviteter till sjöss och finns med olika konsoll och sätesalternativ.

BRIG 780 har visats på skiss, tyvärr ännu inte första båten producerad för att visas på mässan men det har inte hindrat Järnbröderna från att skriva kontrakt på två stycken med 300 hk!

‐ Vi har hittat helt rätt i pris och utrustning för RIB marknaden och valet av utombordstillverkare är en viktig faktor. Evinrude har den perfekt balansen av vikt och vridmoment säger Henrik Peterson.

‐ Det känns verkligen som att RIB båt marknaden har tagit ett rejält kliv och vi ser mycket positivt på framtiden för denna typ av båt säger Lars Peterson.

Ny hemsida och aggressiv marknadsföring
På premiärvisningen av mässan passade även BRIG Sverige på att lansera ny hemsida. Kunderna kan nu bygga sin egen båt på hemsidan med färg utrustning etc.

Under mässan har BRIG valt att visa hela modellprogrammet av båtar, vilket har varit en viktig faktor för mässan säljframgångar. Under Allt för sjön i Stockholm kommer BRIG representeras av Brigs nya återförsäljare för Stockholm – Nimbus Maxi Center.

www.brig.se