8 februari, 2010

7-tums sjökortsplotter med pekskärm från Garmin

Garmin presenterar GPSMAP 700 serien, Garmins första sjökortsplottern med 7” pekskärm och radar- samt ekolodsmöjligheter. GPSMAP 720 breddar vår redan mycket breda produktlinje av sjökortsplottrar och ger ytterligare valmöjligheter till sina kunder.

”Vår teknik med pekskärmar är mycket erkänd inom marinindustrin för sin funktionalitet, prestanda och enkla handhavande. Vi är därför mycket glada att vidare bredda vår produktlinje med dessa nya panoramadisplayer,” säger Dan Bartel, försäljningschef worldwide på Garmin. I en klass för sig själv erbjuder GPSMAP 720 serien ett nytt perspektiv av navigation med fingertoppkänsla och täpper till glappet mellan våra instegsmodeller och större nätverksenheter.”

Displayen på 7” med en upplösning på hela 800×480 pixels i widescreen format med pekskärm levererar en färgstark och kontrastrik presentation, även i starkt solljus och snäva betraktningsvinklar. Nytt är lägstanivån för bakgrundsbelysningen som kan ställas in, vilket tar bort risken för bländning vid nattnavigation. I utförande med ekolod (GPSMAP 720s) får du även en kraftfull fishfinder på upp till 1 kW beroende på val av givare. Ett kombinationsinstrument som ger dig kraften och detaljrikedomen som krävs för alla typer av fiske, samt sparar plats på instrumentpanelen.

GPSMAP 720 och GPSMAP 720s har båda ingång för radar, vilket ger användaren möjlighet att ansluta valfri GMR radar från Garmin. Oavsett om man väljer att ansluta radar med en gång eller i framtiden kommer man uppskatta enkelheten i ”plug-and-play” installationen, likväl som kraften och målseparationen som Garmins beprövade radarantenner erbjuder. Dessa enheter är de första icke nätverkskompatibla modellerna med radarmöjlighet från Garmin och blir det perfekta valet till den som vill ha radar i båten, men inte vill betala för nätverksteknologin. För vidare inkopplingsmöjligheter erbjuder GPSMAP 720/720s NMEA 2000, vilket gör det enkelt att ansluta information som motordata, flödesmätare, AIS, autopilot och mycket mer.

Likt övriga marinprodukter från Garmin med pekskärm har GPSMAP 720/720s en snygg och plan design som gör sig lika bra i dagens moderna båtar såväl som i äldre. Den interna högkänsliga GPS mottagaren ökar flexibiliteten vid installation utan att behöva tänka på kabeldragning av en extern antenn.

Alla modellerna är kompatibla med Garmins högkvalitativa digitala sjökort BlueChart g2 Vision som tar navigationsupplevelsen till en högre nivå. Bland annat med AutoGuidance som automatiskt beräknar en färdväg till vald destination, 3D presentation av sjökortet både över och under vattentytan, flygfoton över hamnar och marinor och mycket mer.

GPSMAP 720 och 720s beräknas finnas tillgängliga i april 2010 till rekommenderade cirkapriser av 12 995 kr respektive 14 995 kr.

www.garmin.se