19 januari, 2010

Arne Mårtensson prisar sin autopilot

Världsomseglaren Arne Mårtensson har kommit tillbaka till svensk hamn. Nu lovsjunger han utrustningen ombord, där bland annat autopiloten får en extra lovsångsvers. Arne, som seglade sin extremt välutrustade Hallberg-Rassy 62 runt jorden tillsammans med sin fru Heléne.

Ur Arne Mårtenssons pressrelease:

”Det allra viktigaste under en jorden runt segling på två personer är en bra autopilot. Den får aldrig krångla och den skall klara av att styra båten i alla väder. Vi är mycket imponerade av vår Raymarine autopilot. Den har klarat att styra Yaghan 44.000 nm runt jorden och har aldrig svikit oss. Autpiloten har aldrig gått sönder och den har heller aldrig någonsin tappat kursen trots tidvis mycket hård undanvind. Detta är unikt enligt vår erfarenhet. Det är mycket vanligt att man tvingas handstyra på hård undanvind för att autopiloten inte styr tillräckligt bra. Då kan en jorden runt segling lätt bli en mardröm.
För Yaghan som har massor med Raymarine utrustning ombord har också Raymarines globala servicenät varit till stor hjälp”
Arne Mårtensson