18 januari, 2010

Paragon 31 ”Motorboat of the Year” i London

Det finns många priser inom båtindustrin. Det mest prestigefyllda delas varje år ut på London International Boatshow. Prisets utses av tidningarna Motor Boat Monthly, Motor Boat & Yaching och Costum Yachting. I klassen Wheelhouse and Walkaround vann Paragon 31 och utsågs till ”Motorboat of the Year”.

Men Nimbus Boats framgångar slutade inte där. Totalt finns det sex klasser i tävlingen dit båtar nomineras. Nimbus hade tre båtar i final, förutom då Paragon 31 gick också Paragon 25 och Nimbus 365 dit.

– Stolt, rörd och tillfredsställd, det är mina känslor just nu, säger Magnus Andersson, vd.

Arbetet med att ta fram Paragon 31 har skett under båtbranschens kanske värsta lågkonjunktur. Trots stora utvecklingskostnader har Nimbus ändå valt att satsa på framtiden.

– Priset visar hur rätt vi i dag ligger med våra modellprogram. Om man också betänker att det var i tuffaste tänkbara internationella konkurrens vi tävlade så vågar jag sticka ut hakan och säga att framtiden ser mer än lovande ut, säger Mikael Gustavsson, teknisk chef.

– Vi har starka ägare som trots finanskrisen fortsatt att satsa på utveckling, design och forskning. Det var ju till exempel inte länge sedan vi visade upp vår första elbåt, Nimbus 27 Nova E-power. Därför är vi i väldigt bra forn, jag vill säga toppform, nu när marknaden vänder, Magnus Andersson.

Det visar också orderblocket. I dag går redan fabriken i Storebro, där bland annat Paragon 31 tillverkas, för fullt. Och i både fabrikerna i Ryds och Mariestad börjar man närma sig kapacitetstaket.

– I Storebro går det i år inte att ”knöka in” en enda båt till, De två produktionslinjerna går redan över full kapacitet, säger Magnus Andersson.

Länk: www.nimbus.se