14 januari, 2010

Största båten till boot 2010 i Düsseldorf

Årets största båt på världens största båtmässa — boot 2010 i Düsseldorf – kommer från tyska Drettmann Group. Det är ett riktigt lyxbåtsvarv, som visar upp den ytterst sofistikerade yachten Elegance 122 RPH. Hon är 38 m lång och heter ”Espresso”. Ägare är en grekisk miljonär.

”Espresso” har modern inredning i vit ek, zebramönster och valnöt. Tillsammans med högglansiga lackytor, massor av läderklädsel och rostfria element ska detta ge ägaren en både lyxig och avkopplande känsla.
Skepparen har även beställt en enorm flybridge med stora sittytor och en väl tilltagen yta för BBQ. Hans egen koj sträcker sig över två däcksplan ombord.
På boot 2010 visar Drettmann Group sex stycken yachter – inklusive tre världspremiärer. Montern är på nästan 3 000 m2, störst på hela utställningen.
Förutom 38 m båten visas den helt nya Bandido 66, den minsta båten i serien kallad Drettmann Explorer, som spänner sig från 66 till 170 fot. Med en längd på 20 m och en bredd på 6 m är det ändå en ganska rejäl båt. Bränsletankarna rymmer hela 11 000 liter I denna båt som är tillverkad I glasfiber och konstruerad för Atlantfart.
Ytterligare en premier är Elegance 68. Den har en helt ny design på skrovet, som dock är mer klassiskt utformat än de övriga båtarna. Designen är helt kundanpassad och tillverkas under mottot ”Black&White”.
Drettman är verksamt I Bremen sedan 1970. Det är ett familjeföretag, som drivs av Claudia och Albert Drettmann. Varvet har over 100 anställda i Europa. Företagets varumärken är Elegance, Elegance Open, Premier, Bandido och Vision Yachts.
Drettmann Group kan ses i Düsseldorf 23 – 31 januari i hall 6, stand D/E 27.

Länk: www.drettmann.com