14 januari, 2010

Fred 25 – premiär på Göteborgsmässan

Fred 25 är en ny, svensk båt som får mässpremiär på Båtmässan i Göteborg 6–14 februari. Det är en mycket praktisk båt byggd i aluminium. Båten har fällbar 90 cm bred bogramp i fören, vilket gör det enkelt att komma ombord. Däcket är stort och helt plant.

Med sina 7,50 meter har Fred 25 plats för åtta personer och packning på fördäck. Fred 25 är utrustad med bogpropeller i fören samt fjärrstyrd bogramp för att garantera full hanterbarhet.

Tillverkarens ambition är att möjliggöra för en ensam skeppare (även med nedsatt rörelseförmåga) att själv hantera båten. Som tillval finns ankarspel där ankaret läggs i utan interaktion från skepparen förutom ett knapptryck på fjärrkontrollen.

Fred 25 finns med hytt som tillval, skapas ett skydd för väder och vind så båten kan användas året om. Bakom hytten finns gott om plats för fiske eller förtöjning.

Båten är byggd enligt patrullbåtsstandard med ett skrov med 20 graders V-botten. Skrovet är uppbyggt i tre sektioner med kollisionsskott i fören, dubbel botten samt ett tätt maskinrum för att även klara grundkörningar. Skrovet är spantat med 40 cm mellanrum för extrem vridstyvhet, styrka och tyngd som ger en skön lugn gång även i vågor.

FAKTA
Längd 7,50 m (ca 8,70 m med badplattform och utombordsmotor)
Bredd 2,57 m, med fendrar 2,7 m
Djup 0,4 m + motor
Bränsletank 200 liter
Motor Suzuki DF 175 Hk
Pris 895 000 kr
Länk: www.hanterbarabatar.se