11 januari, 2010

Casio lanserar fyra nya digitalkameror i EXILIM-serien

Casio lanserar en ny linje digitalkameror i sin EXILIM-serie. Först ut är HIGH SPEED EXILIM® EX-FH100. Kompaktkameran kombinerar Casio’s High Speed-teknik med ett kraftfullt långzoom-objektiv. De andra tre, EX-H15 som är en förbättrad version av Casio’s testvinnare EX-H10, EX-Z2000 och EX-Z550 har alla nya och mycket spännande funktioner.

Flaggskeppen i denna lansering, EX-FH100 och EX-H15 har båda 10x optisk zoom. Medan EX-FH100 drar nytta av Casio’s High Speed-teknik kommer EX-H15 med en ny, snabb bildprocessor — inte bara för att förbättra bildkvalitén som kanske är det viktigaste men också för att klara funktioner som underlättar och gör fotografering roligt för användaren.

HIGH SPEED EXILIM EX-FH100
Denna High Speed-kamera med 10.1 effektiva megapixel har i sin nätta och kompakta kropp ett objektiv med 10x optisk zoom och 24mm vidvinkel. Den ger användaren möjlighet att fotografera 30 bilder per sekund i så hög upplösning som 9 megapixel. Nu funkar även High Speed-seriebildstagning även vid fotografering av avlägsna motiv tack vare den långa zoomen. Kameran klarar även High Speed-videoinspelning på 1000 bildrutor per sekund för att fånga rörelser som är alldeles för snabba för det mänskliga ögat att registrera.

EX-FH100 låter både den mer avancerade amatörfotografen och nybörjaren att njuta av High Speed-fotografering. Kameran klarar High Speed-fotografering med manuella inställningar men också enkla bildserier som sker med hjälp av automatik. Det finns speciella scenval för just High Speed-fotografering – allt för att göra det enkelt och roligt. Med denna modell ger Casio bilderna hög kvalitet med en låg brusnivå även vid dåligt belysta inomhusmiljöer med hjälp av en mycket känslig CMOS-sensor.

EXILIM EX-H15 / EX-Z2000 / EX-Z550
Dessa tre modeller har alla 14.1 effektiva megapixel och till hjälp för bättre bilder har de även Casio’s nya bildprocessor – EXILIM Engine 5.0. Funktionen Dynamic Photo har med hjälp av denna nya bildprocessor kunna avancera. Funktionen gör det möjligt att klippa ut ett rörligt motiv ur en film för att sen placera den i en annan stillbild som fungerar som en ny bakgrund. Med dessa nya kameror kan rörliga motiv även placeras i andra rörliga bilder, dvs filmer. Dessa modeller gör det roligt för användaren att skapa bilder men de har också funktioner som gör det enklare att dela sina bilder. Med medföljande programvara kan man lätt publicera sina bilder och filmer på YouTube™ eller på sin blogg.

Kamerorna kommer med den nya funktionen Premium Auto som är ett state-of-the-art. En helautomatisk funktion som hjälper användaren att ta vackra bilder bara genom att trycka på avtryckaren. Premium Auto justerar kamerans inställningar automatiskt efter motivet som ska fotograferas. Användaren behöver alltså inte ens välja rätt Best Shot-läge för att lyckas. Kameran hittar själv motivet och fokuserar på det vare sig det gäller en nattscen, bakgrundsbelyst scen eller en solnedgång. Den bildbehandlar bilden i förhållande till detaljer i scenen, t.ex. gör den olika korrigeringar för människor och bakgrunder. Utöver dessa funktioner som dessa 3 kameror har gemensamt så kommer EX-H15 med en 10x optisk zoom.

Vidare följer mer information per ny kameramodell

HIGH SPEED EXILIM EX-FH100
En kamera som har allt! High Speed-fotografering kombinerat med en kraftfull zoom och en snygg design

10x optisk zoom och 24 mm vidvinkel
Kameran som mäter 105.0 mm bred x 63.2 mm hög x 29.9 mm tunn* har ett riktigt kraftfullt objektiv som har en 10x optisk zoom och en 24 mm vidvinkel.
* Enligt Camera & Imaging Products Association (CIPA) standard.

De avgörande ögonblicken kan fångas med en High Speed-fotografering som klarar 40 bilder per sekund
Kameran klarar av att ta hela 30 bilder med en hög upplösning på hela 9.0 megapixel. Om kameran står i Förinspelnings-läget så blir det svårt för användaren att missa ett avgörande ögonblick då kameran fotograferar kontinuerligt bara genom att avtryckaren är nedtryckt till hälften.

High Speed-videoinspelning med upp till 1000 bildrutor per sekund
EXILIM EX-FH100 kan spela in video på rörelser som i vanliga fall är omöjliga att registrera för det mänskliga ögat. Användaren kan välja mellan hastigheterna 1000, 420, 240 och 120 bildrutor per sekund. Kameran klarar också ändra mellan hastigheterna 240 och 120 bildrutor per sekund under pågående videoinspelning. För detta finns en enskild och lättillgänglig knapp. High Speed-videoinspelning gör det möjligt att avnjuta film i slow motion.*
* T.ex. så kan en film som är inspelad i 420 bildrutor per sekund spelas upp i över 14 sekunder till en hastighet av 30 bildrutor per sekund.

Väldigt känslig CMOS-sensor
Casio fortsätter att jaga efter god bildkvalitet, grunden för kamerans prestanda. Denna modell har bakgrundsbelyst CMOS-sensor som ger en nästan dubbelt så bra känslighet som en vanlig CMOS. Detta gör så att användaren kan fånga vackra bilder utomhus såväl som i dåligt belysta inomhusmiljöer. Modellen har självklart också en CMOS-stabilisator.

BEST SHOT® -lägen som underlättar High Speed-seriebildstagning och High Speed-videoinspelning

High-speed Nattscen och Porträtt
Med EX-FH100 kan användaren ta vackra bilder – även på mänskliga motiv på natten utan att behöva oroa sig för brus I bilderna. Detta gör kameran genom att kombinera fler bilder tagna med en knapptryckning och blixt, till en enda kristallklar bild.

High Speed-belysning
EX-FH100 tar 3 bilder med hjälp av High Speed-seriebildstagning. En normalt exponerad bild, en överexponerad bild och en underexponerad bild tas alltså med en knapptryckning. Dessa 3 bilder blir sen sammansatta av kameran till 1 bild. På så sätt undviker man dåliga bilder där motivet försvinner på grund av bakgrundsbelysning.

BEST SHOT för High Speed-seriebildstagning/ BEST SHOT för High Speed-videoinspelning EX-FH100 har BEST SHOT-program som gör både High Speed-seriebildstagning och High Speed-videoinspelning väldigt enkelt att använda och det med väldigt fina resultat. Det är bara för användaren att välja ett passande program för det motiv som skall fotoggraferas eller filmas i High Speed. Exempelvis finns programvalen – Barn, Husdjur och Sport att välja mellan.

Filma i HD-format
EX-FH100 har en filmfunktion för inspelning i HD-format. Det är bara att trycka på filmknappen så spelar man in vackra filmer i formatet 1280×720 pixlar. Kameran har både en HDMI-utgång och mikrofon för ljudinspelning i stereoformat. Anslut kameran direkt till din stora TV-skärm och få perfekt ljud och bild.

EXILIM EX-H15, EX-Z2000 och EX-Z550
Tre digitalkameror som är utrustade med en ännu mer avancerad Dynamic Photo-funktion för att kombinera olika bilder samt andra användarvänliga helautomatiska inställningar.

Nyutvecklade EXILIM Engine 5.0
Casio har nu avancerat sin processor EXILIM Engine 4.0 som hade både vanlig CPU samt bildbehandlings-CPU. Den nya processorn EXILIM Engine 5.0 ökar nu hastigheten för bildbehandlingen med 30%. Processorn klarar att återge än mer färgstarka bilder med otroligt lite brus tack vare sin känsliga sensor.

Dynamic Photo: En sammansättning av olika bilder
Casio har utvecklat sin Dynamic Photo-funktion ytterligare. Förut har det varit möjligt att klippa ut rörliga motiv ur en bild för att klistra in det I en annan stillbild. Nu går det även att klistra in det rörliga motivet i en helt annan rörlig bakgrund. Detta gör skapandet av bilder och filmer ännu mer kreativt och spännande. Detta gör det roligt för användaren att skapa bilder men det finns också funktioner som gör det enklare att dela sina bilder. Med medföljande programvara kan man lätt publicera sina bilder och filmer på YouTube™ eller på sin blogg.

Premium Auto: Ta vackra bilder bara genom att trycka på kamerans avtryckare
Premium Auto är funktionen som hjälper kameran att på egen hand analysera scenen som skall fotograferas – den känner igen olika förhållanden så som nattscen, motljus, blå himmel, gröna träd och solnedgång – men också vilka motiv som scenen består av, position av motivet, rörelse i scenen, om där finns ett ansikte och om ett stativ används eller inte. Premium Auto ställer efter all denna information in faktorer som exponering, ISO-värde, fokus, färgbalans, tonomfång och brusreducering för att kunna ge den bästa bilden. Premium Auto är en fullt automatisk funktion som gör det väldigt enkelt för användaren att ta vackra bilder bara genom att trycka på avtryckaren genom att funktionen kan utföra olika korrigeringar på mänskliga objekt och på bakgrunder.

Art Shot: Bilder blir till vackra konstverk
Med den nya funktionen Art Shot som är möjlig tack vara EXILIM Engine 5.0 kan användaren direkt i kameran fotografera bilderna så att de ser ut som vackra målningar. Man kan direkt se på LCD-skärmen hur motivet kommer att se ut om man använder Art Shot vid fotograferingen. Art Shot finns i 4 olika konstformat. En för akvarell, två för olja och en för krita.

EX-H15
EXILIM Hi-Zoom EX-H15 med har ett extremt kapacitetsstarkt batteri för upp till 1 000 foton på en enda laddning*. Med 14,1 megapixel, 24 vidvinkelobjektiv, 10x optisk zoom och den nya EXILIM Engine 5.0 är kameran den eleganta lösningen för riktigt starka foton och HD-videoinspelning. Ännu starkare blir fotona med hjälp av den mekaniska bildstabilisatorn.
* Enligt Camera & Imaging Products Association (CIPA) standard.

EX-Z2000
Förstklassig prestanda i fulländad design – Den ovanligt eleganta EXILIM Zoom EX-Z2000 tar utomordentligt bra foton i alla situationer. Utöver nya EXILIM Engine 5.0, 26 mm vidvinkelobjektiv med 5x optisk zoom och 14,1 megapixel har den ett extremt kapacitetsstarkt batteri för upp till 580 foton på en enda laddning* och flera praktiska funktioner. Ett starkt argument för denna kamera är dess Super Clear LCD som är en tydlig förbättring med sin upplösning på hela 460 000 pixlar. Den fotograferar säkert med sin mekaniska bildstabilisator och filmar skarpt med sin HD-video.
* Enligt Camera & Imaging Products Association (CIPA) standard.

EX-Z550
Tack vare 14,1 megapixel, 26 mm vidvinkelobjektiv, 4x optisk zoom med mekanisk bildstabilisator, EXILIM Engine 5.0 och flera praktiska funktioner är du med den nya EXILIM Zoom EX-Z550 utrustad på bästa sätt i alla situationer. Även här filmar användaren i HD-format.

Kamerorna kommer att finnas tillgängliga i butik våren 2010, ännu är inga priser satta.

EX-Z550 – mars
EX-Z2000 – mars
EX-FH100 – slutet av mars
EX-H15 – slutet av februari

Länk: www.casio.se