11 januari, 2010

Ny CD-spelare för avancerad mediakommunikation

Pioneer introducerar tre SD CD-radio, som ger mångsidigheten av både SD-kort och USB-anslutning. Den nya line-upen består av DEH-7200SD, DEH-5200SD och DEH-4200SD som ger användaren möjligheten att ansluta en iPod, iPhone, bärbara MP3-spelare, USB-enheter, eller helt enkelt sätta in ett SD-kort.

Varje spelare erbjuder samtidigt full flexibilitet när det gäller anslutning av extra slutsteg, högtalare och subwoofers. Pioneer strävar alltid efter att ha det bästa ljudet i sin klass och de nya enheterna är inga undantag. De kan t.o.m. förbättra ljudkvaliteten på komprimerad musik så att man får en dynamisk ljudupplevelse i bilen.

Pioneers nya SD CD-radio har alla en varsin SD-kortplats diskret bakom frontpanelen, kompatibel med både SD-och SDHC-kort. Enheterna möjliggör uppspelning av MP3, WMA, WAV och AAC-filer från SD. DEH-7200SD levereras med en motordriven frontpanel som öppnas med ett enkelt knapp tryck för att ge tillgång till CD´n och SD-kortplatsen. Den vänder sedan tillbaka för att bibehålla ett jämnt och rent utseende med instrumentbrädan. Andra mångsidiga anslutningar inkluderar en USB-ingång på fronten med hög-hastighetsöverföring i och med version 2,0. Gränssnittet gör det enkelt att koppla ihop USB-ljudenheter och genast njuta av ett urval av låtar. Tillvalet CD-IU50 iPod till USB-kabel gör att även en iPod eller iPhone lätt kan kopplas in.

De tre nya modellerna är utformade som den mest kompletta lösningen att ansluta och förbättra uppspelningens prestanda för iPod och iPhone. Med iPod Direct Control, kan konsumenten koppla sin iPod direkt till spelarens USB-ingång på fronten och få tillgång till sin musik bakom ratten. Som en extra förmån laddas iPod medan den är ansluten.

DEH-7200SD och DEH-5200SD kommer med en blå OEL-display av punkttyp som visar tre rader av information. OEL-tekniken möjliggör också bred tittvinkel, aktiv 3D-grafik, hög kontrast och ljusstyrka, även i solljus. Viktiga iPod och mobilfunktioner – såsom artist/album/låtval och spellista är enkelt att styra. Alla funktioner hanteras genom den valfria fjärrkontrollen eller Pioneers egna Rotary Commander: gränssnittet som sätter riktmärket för intuitiv kontroll.

Den överlägsna ljudprestanda som ges av de nya SD CD-radios beror på en intelligent blandning av teknik. Enheterna innehåller en 24-bit Delta Sigma D/A-omvandlare tillsammans med den egenutvecklade Advanced Sound Retriever (ASR). Genom att justera frekvensomfång och ljudtryck, speciellt i de höga och låga frekvensområdena, återskapar ASR övertoner som gått förlorade under kompressionen av exempelvis MP3 . Enkelt uttryckt så blir ljudet och djupet i musiken återskapat med exceptionell kvalitet: kvalitet som kommer att frigöra den fulla kraften i Pioneers berömda MOSFET-förstärkare på 4 x 50W.

Skulle extra effekt behövas, finns en RCA-pre-out tillgänglig till ett extra slutsteg och med ett inbyggt låg- och högpassfilter, blir subwoofer kontroll mycket enkelt. Ljudet kan även anpassas till ens personliga smak genom en 5-bands grafisk equalizer (GEQ). Den tillåter användaren att justera fem separata frekvensband så att man kan justera nivåerna mer exakt för att motsvara akustiken i bilen. För enkel användning har GEQ´n sju förinställda equalizer-kurvor, som kan väljas när som helst.

Tillgänglighet
DEH-7200SD, DEH-5200SD och DEH-4200SD kommer att finnas tillgängliga från januari 2010 hos Pioneer Bilstereo återförsäljare. För ytterligare information om priser och erbjudanden, kontakta din lokala Pioneer-återförsäljare.

Länk: www.pioneer.se