21 december, 2009

Beslut om aspirantrekrytering 2010 till KBV dröjer

Beslutet om när Kustbevakningen kommer att rekrytera nya aspiranter skjuts på framtiden. Besked om när det är dags för aspirantrekrytering kommer att ges under våren 2010. Detta innebär att det tidigast kan bli aktuellt med start för grundutbildningen under senare del av hösten 2010.

Drygt 800 personer är anställda i Kustbevakningen. Drygt 500 av dessa är kustbevakningstjänstemän vars arbete innebär myndighetsutövning med polisiära befogenheter, miljöräddning, kontroll- och tillsynsverksamhet inom myndighetens verksamhetsområden. Att arbeta som kustbevakare är att ha ett stimulerande och aktivt arbete med omväxlande uppgifter. Att vara lyhörd och att visa engagemang är lika viktigt som att vara rätt utrustad och insatsberedd.

Inom myndigheten kan man arbeta som t.ex. befälhavare, maskinist, pilot, systemoperatör eller räddningsdykare.

För att kunna arbeta som kustbevakare ska du genomgå myndighetens grundutbildning. Vi annonserar vid behov efter aspiranter i dagspress och på internet. Vi arbetar för att fler kvinnor och personer med annan etnisk bakgrund än den svenska ska söka till myndigheten.

Övriga anställda i Kustbevakningen arbetar i stab- och ledningstjänst på den centrala ledningen eller vid någon av regionledningarna. Till staberna rekryteras dels kustbevakare, dels externa medarbetare med olika specialistkompetenser.

Länk: www.kustbevakningen.se