18 december, 2009

Premiär för Princess nya V85-S i Düsseldorf

De engelska storvarven fortsätter att mata fram nyheter. Nu annonserar Princess Yachts International att de kommer att premiärvisa den helt nya V85-S sports yacht på båtmässan Boot Düsseldorf, som hålls 23-31 januari. Premiären hålls i Princess monter, Hall 6 E41. Dessutom visar den engelska tillverkaren upp följande modeller: Princess 42, Princess V42, Princess V62, Princess 62 och Princess V78.

Med den nya Princess V85-S tar Princess sin V-klass med sportbåtar ytterligare en nivå vad gäller kvalitet och prestanda. Den har till exempel ett helt nydesignat huvuddäck, förbättrade materialval och nya, mer kraftfulla motoralternativ för att garantera båtarnas sportiga känsla.

Speciell hänsyn har lagts vid viktreducerande åtgärder, något som är bra för miljön tack vare lägre bränsleförbrukning. Det förbättrar dessuom båtens egenskaper ytterligare.

En helt ny och lägre profil på båten ger en sportig stil, trots V85 har fina soldäck och andra utrymmen för den som vill solbada på ett riktigt lyxigt sätt. Även sidofönstren och mycket annat är helt nydesignat.

En av de viktigaste nyheterna finns i motorrummet. Det största motoralternativet omfattar 2 600 hk MTU V-16 dieselmotor. Det är kraftfulla och snabba dieslar, som ger båten en toppfart på cirka 40 knop, vilket gör V85-S till en av de kraftfullaste sportbåtarna på marknaden.

Princess V78, som också har fått ny design och ett kraftfullt V-format skrov, har också försetts med bättre prestanda. Båten gör debut i Düsseldorf.

Länk: www.princessyachts.com