14 december, 2009

Windy höjer ribban med ny 39 Sports Cruiser

Norska Windy höjer ribban för sportbåtar med sin senaste nyhet, den helt nya Windy 39 Sports Cruiser. Det är en båt för sportig körning i alla tänkbara väder och ett komplement till företagets populära serie med Scandinavian Sports Cruisers. Den nya Windy 39 har två kabiner, goda prestanda och stora sociala utrymmen med bland annat en rymlig cockpit och en praktisk hardtop. Världspremiären sker på båtmässorna i Oslo, Aten och Cannes i september 2010.

Enligt Windy själva så kombinerar den nya modellen företagets snygga design och fräcka linjer för sportbåtar som till exempel Windy 44 Chinook och 48 Triton i den nya Windy 39, som antas tilltala den erfarna skepparen som inte vill ha för stor båt.

– Det är för familjefadern som vill komma ut på sjön och vara tillsammans med familj och vänner, säger Windys VD, Knut Heiberg-Andersen.

Stora satsningar har gjorts för att ta fram så fina och flexibla utrymmen som möjligt ombord. Cockpit är optimerad för avkoppling och nöje samtidigt som det är en säker plats att vistas på. Hardtopen skyddar mot sol och regn utan kapellets nackdelar och gör det möjligt att ha en öppen båt så fort vädret tillåter.
.
Under däck finns en kompakt, privat salong midskepps med en soffa, bord och ett rymligt pentry. För gäster finns en komfortabel midcabin med dubbelkoj medan ägarkabinen ligger i fören.

Träinredningen är gjord i mattlackerad ljus ek som kompletteras med textilierna som finns i flera olika färgsättningar.

Windy 39 är designad för att passa med antingen Volvo Penta IPS eller konventionella drev. Beroende på effekt är maxfarten beräknad till max 44 knop.

Tekniska fakta
Längd: 11,85 m
Bredd: 3,70 m
Vikt: 7 600 kg
Marschfart: 34-36 knop
Motorer: Volvo Penta 2×300 – 2×370 hk IPS eller drev

Länk: www.windy.no