1 december, 2009

Se alla båtens tanknivåer på en datorpekskärm

Promera har nyligen utvecklat en programvara för husbilar, som även fungerar fint i till exempel båtar. Lösningen används för att minska antalet traditionella visarinstrument och för att kunna erbjuda nya funktioner med övervakning. Datorn som används är en mikro-dator lämplig för dygnet runt drift med låg strömförbrukning. Mätvärden presenteras direkt på en pekskärm med grafiska analoga visare.

Pekskärmen gör att man slipper vanliga knappar som kan vara ett problem i utsatta miljöer. Värden som visas är olika tanknivåer, temperaturer och batterispänningar. Historik och larm hanteras enkelt. Mätvärden kan lagras på vanliga minneskort. Vanliga tankgivare kan anslutas.

Intelligenta hem kommer nu även till husbilar och båtar, detta är ett första steg på vägen, säger Per Norrfors som är ansvarig utvecklare på Promera. Vi har nu en plattform där programvaran kan skräddarsys för många olika tillämpningar.

Produkten är framförallt riktad till industrin för inbyggnad i fordon. Lämpliga användningsområden kan vara i intelligenta hem, båt, och husbil.

Länk: www.promera.se/touchme