26 november, 2009

Nya winschar från Lewmar

Det har gått nästan 20 år sedan Lewmar introducerade sin senaste stora serie med segelbåtswinschar. Nu är de tdags igen, när det engelska företaget introducerar sin nya winschserie med namnet EVO. Den hade premiär på METS (Marine Equipment Trade Show) i Amsterdam förra veckanoch har flera nya finesser plus en ny “plattform” som gör den mer servicevänlig än äldre winschar. Winschen har hela sju års garanti.

EVO har konstruerats utan kompromisser. Materialval, kvalitetssäkring och alla andra förutsättningar har gjorts för att skapa en produkt med så hög kvalitet som möjligt. Bland annat har ett speciellt dataprogram FEA (Finite Stress Analysis) använts i konstruktionsarbetet.

Den nya serien består av sju självskotande winschar: storlekar 15, 30, 40, 45, 50, 55, 65, som finns med en växel (enbart storlek 15) och tvåväxlade kombinationer. Elektriska versioner av winscharna finns från och med storlek 40.

Säkerhet är en av de viktigaste faktorna i dessa nyheter. Lewmar har byggt in några viktiga säkerhetsfinesser för att göra seglingen säkare för hela familjen. Bland annat är vinkeln på winschhandtaget annorlunda och första växeln är alltid i medurs läge på alla EVO winschar.

Länk: www.lewmar.com