24 november, 2009

Amerikanska bildelar hos Autoexperten

Tack vare ett avtal med Hansen Racing erbjuder nu Autoexperten sina kunder reservdelar även till amerikanska fordon.

– Hansen Racing är Sveriges äldsta och största företag specialiserat på import av reservdelar till både USA-bilar, truck, vans och marinmotorer. Att teckna avtal med dem är både hedrande och spännande. Det är ett respekterat familjeföretag med stor kunskap i branschen, säger Ted Öqvist, VD för Autoexperten.

Hansen Racing AB grundades av Carl Hansen 1966. I dag sitter Mistral Hansen, Ken Hansen, William Hansen och Ted Hansen i styrelsen.

– För oss är service, kvalitet, ansvar, trygghet och ekonomi viktiga ledord och Autoexperten har ett koncept som tilltalar oss. Avtalet omfattar hela vårt sortiment av bildelar och marindelar samt truck- och van-delar, säger Mistral Hansen, VD på från Hansen Racing.

När det gäller bildelar har Hansen Racing i dag ett brett utbud med över 60 000 reservdelsnummer i lager. På marinsidan ligger inriktningen främst på inom- och utombordsmotorer med kringutrustning och en del tillbehör till dessa.

Autoexperten har 69 butiker för försäljning av tillbehör och reservdelar till bilar samt verkstadsutrustning till bilverkstäder. 330 verkstäder är knutna till verkstadskedjan Autoexperten verkstad.

– Totalt har vi över 340 000 artiklar i sortimentet som kan levereras inom 24 timmar, säger Ted Öqvist.