20 november, 2009

Seanet lanserar roamingavtal med ledande operatörer

Seanet Maritime Communications AB lanserar strategiska roamingavtal med Hutchison 3 i Italien samt Orange och Vodafone i Spanien. Avtalen innebär att Seanet kan erbjuda sina tjänster till mer eller mindre alla ombord på fartyg med bolagets system i Medelhavsregionen och därmed bedöms Seanets intjäningspotential 2010 öka med cirka 30 procent jämfört med 2009 i denna region, vilken är bolagets viktigaste geografiska marknad.

Seanet lanserar strategiska roamingavtal med operatörerna Hutchison 3 i Italien samt Orange och Vodafone i Spanien. Avtalen innebär att Seanet nu kan erbjuda sina tjänster till mer eller mindre alla ombord på fartyg med Seanets system i Medelhavsregionen.

Seanets primära intäkter kommer från de roamingrelationer som bolaget lanserar. Genom att driftsätta avtalen med Hutchison 3 i Italien, Orange och Vodafone i Spanien samt Wind i Grekland i början av december, kan ytterligare drygt 40 miljoner mobilabonnenter ringa från de fartyg där Seanet har installerade system ombord. Därmed bedöms bolagets intjäningspotential öka med cirka 30 procent, jämfört med 2009 i Medelhavsregionen.

“Vårt arbete med internationell roaming strävar efter att 100 procent av alla ombord med sin egen mobiltelefon ska kunna använda våra tjänster. I och med de avtal som nu lanseras har vi i princip uppfyllt detta mål i Medelhavsregionen, som är vår viktigaste marknad för närvarande”, säger Seanets VD Klas Lundgren.

Seanet har nu, direkt eller indirekt, relationer med 200 operatörer globalt.

“Vi har nu kommit till ett läge där brist på roamingrelationer i Europa endast i mycket få fall kan äventyra möjligheten till affärer med intressanta redare. Det, tillsammans med branschens modernaste GSM-plattform, gör oss till en attraktiv partner”, säger Seanets VD Klas Lundgren.

Länk: www.seanet.se