18 november, 2009

Casio lanserar världens tunnaste stötsäkra digitalkamera

Casio Scandinavia lanserar idag den första digitalkameran i serien EXILIM® G, G som i Casio-klockornas G-SHOCK. Med en smart design av funktionell skönhet, levererar EX-G1 Casios fantastiska funktioner i en 19,9 mm *2 digitalkamera.

Casio lanserade den första stötsäkra G-SHOCK® -klockan 1983. G-SHOCK har sen dess varit ett omtyckt varumärke runt om i hela världen och detta tack vare sin robusta tuffhet, praktiska funktioner och sin utmärkande design. År 2000 lanserades även G’zOne™, en mobiltelefon som också innefattade samma typ av specifikation med sin stötsäkerhet och vattentäthet.

Casio har gett EXILIM G begreppet ”uthållighet” (”Endurance”), som i sin tur ska skapa digitalkameror till elitidrottare och äventyrare som aldrig slutar utmana extrema förhållanden eller sig själva. Denna nya modell framtogs ur detta koncept med stor användning av Casios långa erfarenhet av att skapa teknologi i en stötsäker, vattentät och tunn design.

Hos EX-G1 finns stötsäkra element både på in- och utsidan som ger kameran en läcker och funktionell design. Förutom den höga nivå av prestanda som man kan förvänta sig av en 12,1 megapixel kamera, erbjuder också EX-G1 intervallupptagning och andra funktioner som blir möjliga med de robusta specifikationerna. Intervallupptagningen gör så att man kan fotografera och filma med jämna mellanrum, så att användaren kan få fina resultat under tiden som man utövar någon aktiv sport som t.ex. snowboard eller cykel*3.

Specifikationer för tuffa miljöer
Stötsäkerhet: klarar falltest från en höjd på 2,13 meter (7 fot) *4.
Vattentät: med hänvisning till IEC/JIS Protection Class 8 (IPX8) och Protection Class 6 (IPX6) waterproofing. Kameran klarar ett vattendjup ner till 3 meter (10 fot) i 60 minuter åt gången*5.
Dammtät: med hänvisning till IEC/JIS Protection Class 6 (IP6X) dustproofing.
Köldtålighet: kameran kan användas under förhållanden med temperaturer så pass låga som -10 °C (14 °F) *6.
Konstruktion/design: en konstruktion av två lager där det yttre lagret är gjort i rostfritt stål som motstår stötar och ett inre vattentätt lager i polykarbonat som är förstärkt med glasfiber som absorberar stötar. Det finns ett lager polykarbonat kring slutaren och så är remhållaren i gjuten zink.

*3. Kräver eget stativ för montering av kamera.
*4. Baserat på Casio’s egna undersökningar med hänsvisning till US MIL-STD-810F Method 516.5-Shock, kameran tålde fall från höjder upp till 2,13 meter (7 fot) ner på plywood i 26 olika vinklar.
*5. Baserat på Casios egna undersökningar.
*6. Batteritiden förkortas om temperaturen blir väldigt låg.

Stöttålig, vattentät och dammtät designkamera
EXILIM G EX-G1

Läcker design med robust konstruktion
Stöttålighet
Världens tunnaste profil *1 på 19,9 mm på en stötsäker digitalkamera. Kameran klarar falltester upp till 2,13 meter (7 fot) med Casios egna standarder *2.

*1. As of November 18, 2009, based on a Casio survey
*2. Established with reference to the US standard, MIL-STD-810F Method 516.5-Shock

Vatten- och dammtät
EX-G1 erbjuder vattentät prestanda som motsvarar IEC/JIS Protection Class 8 (IPX8) waterproofing, och kan användas i hela 60 minuter under vatten ända ner till ett djup på 3 meter (10 fot)*3.Kameran är också okänslig mot damm enligt IEC/JIS Protection Class 6 (IP6X) dustproofing.
*3. Baserat på Casios egna undersökningar.
Köldtålig
Kameran kan användas under förhållanden med temperaturer så pass låga som -10 °C (14 °F)*4
*4. Batteritiden förkortas om temperaturen blir väldigt låg.

Stöttålig och vattentät konstruktion
Utvändigt
• Kamerahus i rostfritt stål som står emot stötar
• Polykarbonat-lager för att skydda mot stötar i närheten av objektivet
• Remhållare som är gjord i gjutet zink och som på så sätt fungerar som stötdämpare
• Roterande lås på luckan som sitter för minneskortet
• Levereras med två typer av avtagbara stötdämpare
Invändigt
• Vattentätt lager av polykarbonat som även är belagt med glasfiber för att på så sätt även det klara stötar
• Låskonstruktion för att absorbera stötar och som minskar antalet skruvar.
• Högtalare och mikrofon med filter för att hålla vattnet ute
objektiv
• Objektivring av polykarbonat för att absorbera stötar i närheten av objektivområdet
• Glaslinsen är förstärkt med multi coating som är vatten- och ljusreflektionsavstötande
• Objektivfattning av elastiskt gummi för att kunna absorbera stötar
• Högt presterande material som skyddar objektivenheten mot stötar LCD-skärm
• Akrylplattan som skyddar LCD-skärmen är 1,5 gånger tjockare än på vanliga kameror
• Ett polykarbonatfäste för att absorbera stötar mot LCD-skärmen

BEST SHOT® -funktioner med speciella fördelar för en stöttålig och vattentät kamera

Intervallupptagning
Intervallfunktionen gör det möjligt för användaren att automatiskt fotografera eller filma under satta intervaller för att under tiden kunna ägna sig åt aktiviteter så som cykling, snowboard och vindsurfning*5. Med EX-G1 kan användaren ta imponerande aktionbilder som annars kan vara helt omöjliga att fånga. Intervallen kan sättas till 10 s, 30 s, 1 min eller 3 min, och för film 3, 10, 20 eller 30 min.
*5. Kräver eget stativ för montering av kamera.

Perfekt för en mängd utomhusaktiviteter
BEST SHOT-funktionen låter användaren ta vackra bilder bara genom att välja passande scenval. EX-G1 har ytterligare BEST SHOT-funktioner som ska passa olika utomhusaktiviteter, så som sceninställningar för “snö” och “strand”, som automatiskt justerar objekt som underexponeras på grund av för starka ljusförhållanden som uppstår av snö eller sol. Det finns också en sceninställning för fotografering under vatten som optimerar inställningar då undervattensfotografering annars tenderar att ge bilder med blåstick.

Länk: www.casio.se