12 november, 2009

Torben Grael och Anna Tunnicliffe årets seglare 2009

Torben Grael och Anna Tunnicliffe har utsetts till årets seglare 2009 av det internationella seglarförbundet, ISAF. Utmärkelsen kallas 2009 ISAF Rolex World Sailors of the Year och prisutdelningen hölls vid en ceremoni i Busan i Korea.

Torben Grael är välkänd för alla båtintresserade svenskar efter sina framgångar i Volvo Ocean Race, där han styrde en av Ericsson Racing Teams båda båtar till totalseger i den senaste omgången.

Engelskan Anna Tunnicliffe, som bor och verkar i USA, är inte lika välkänd. Men hon är bland annat en mycket aktiv match racing seglare.

Seglare och speciellt inbjudna gäster från hela världen följde prisutdelningen, som hölls i samband med ISAF:s årliga konferens och ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards.

Cirka 400 internationella gäster var med vid prisutdelningen. Värd för evenemanget var den danske storseglaren Jesper Bank, trefaldig Olympisk medaljör i segling. Han har också vunnit ISAF Match Racing World Championship och tidigare nominerats för utmärkelsen World Sailor Award.

En komplett artikel finns på: http://www.sailing.org/worldsailor/30262.php