3 november, 2009

Gunilla Östberg ny forskningschef på Ekomarine

Ekomarine, som bland annat utvecklar den giftfria båtbottenfärgen Neptune Formula, har rekryterat Gunilla Östberg som ny forskningschef. Gunilla tar över efter Mikael Haeffner som istället kommer att fokusera på utveckling av nya produkter.

– Även hos mina tidigare arbetsgivare har jag arbetat med att utveckla så miljövänliga produkter som möjligt, så miljöfrågor har jag alltid känt starkt för, säger Gunilla Östberg. På Ekomarine ser jag fram emot att arbeta i en mindre organisation där alla har ett stort intresse för Östersjön.

Gunilla Östberg har över 20 års erfarenhet från färgbranschen, bland annat från Ytkemiska Institutet och Alcro Beckers. Senast kommer Gunilla från en tjänst som laboratoriechef på Becker Acroma.

– Vi är väldigt glada över att vi lyckats rekrytera Gunilla till Ekomarine, säger Claes Tarras Ericsson, VD. Hon är extremt kunnig och har helt rätt profil och bakgrund för tjänsten som forskningsansvarig. Med hennes hjälp kommer vi att kunna fortsätta fokusera på att utveckla vår miljötrygga bottenfärg.

Mikael Haeffner, en av grundarna till Ekomarine och forskningsansvarig sedan starten 2002, kommer att stanna kvar inom företaget men istället fokusera på utveckling av nya produkter.

Om Ekomarine
Ekomarine grundades 2002 av Claes Tarras Ericsson och Mikael Haeffner, och utvecklar marknadens enda giftfria bottenfärg, Neptune Formula. Neptune Formula är den första färgen som lanserats kommersiellt och bygger på Ekomarines forskning.
Under 2007 gick Östersjöstiftelsen och Allba Invest AB in som delägare i företaget. 2009 belönades Ekomarine med den internationella utmärkelsen Brands with a Conscience.

Läs mer om färgen Neptune Formula på www.neptuneformula.com
Läs mer om Ekomarine AB på www.ekomarine.se