29 oktober, 2009

Nya HD Digitala radomer från Raymarine

Kompakta radomer är det populäraste och naturliga valet för majoriteten av motor- och segelbåtsägare världen över. Med Raymarines nya 8-bits fullfärgs 18¨och 24¨ HD Digitala radomer får du alla fördelar senaste radarteknologin kan erbjuda.

De kraftfulla 4kW mottagarna ger suverän upplösning och måldetektion. Det nya HD Digitala radomsystemet levererar distinkta mål även i häftigt regn, snöfall och kraftig sjö utan klutter på både långt och kort avstånd. Du ser landkonturer, sjömärken och till och med väderfronter som närmar sig. Radomen processar två precisa data samtidigt, kort och lång målsökning, detta ger användaren två separata kontrollerande radarbilder i en enhet, samtidigt visade på skärmen.

När ett snabbrörligt mål närmar sig ökar radomen automatiskt radarscanningen från 24 till 48 varv för optimal spårning och säkerhet på korta avstånd.

En annan användbar nyhet för fiskare är ”bird mode” som hjälper till att hitta fiskstim genom att spåra sjöfåglarnas rörelser.

Strålningen från antennen är mindre än en mobiltelefon, vilket innebär att antennen kan monteras var som helst på båten, förutsatt att den har ”fri sikt”

Det behövs ingen manuell justering av radarn för att få bästa bild. Det sköter den automatiskt själv. De nya HD Digitala radomerna är fullt SeaTalk kompatibla och kan användas tillsammans med Raymarines nya E-serie och G-seriens monitorer.

Länk: www.belamarin.se