28 oktober, 2009

Dehler Yachts presenterar ny 32-fotare

Uppdraget till ett av världens främsta konstruktionsteam var rakt; ”Dehler 32 ska leda utvecklingen genom en tydligt närvarande seglingsdynamik som ska vara lättkontrollerad och rikligt belönade för den krävande seglarfamiljen. Dehler 32 ska skapa en extraordinär känsla och balans i sin helhet.”

Dehler 32 är ett resultat av över 40 års förvärvade kunskaper inom båtbyggande. Den kommer i storleksklassen att definiera egenskaperna och karaktären hos en modern prestandabåt och den perfekta balansen till komfort och livskvalitet ombord.

Med sitt moderna segelplan skapas kraft och dynamik som tämjs genom sitt effektiva roder och sportiga köldesign omvandlar krafterna till dynamiska resurser för fart och höjd. Stabiliteten och bettet från kölen leder energin effektivt framåt och skapar acceleration när vinden ökar. Egenskaperna kommer tillsammans ner till prestanda och säker seglingsglädje.

Med sina skrovlinjer där bredden följer ut i akterskeppet skapas inte bara extra bärighet utan även en rymlig sittbrunn. Däckslayouten är utformad för att stödja ett enkelt och effektivt besättningsarbete med orientering mot att båten ska kunna seglas med fåmansbesättning.

Med sina moderna och effektiva 32 fot är Dehler 32 lämplig både för krävande offshore racing och längre cruisingsemester. Interiört finns en akterkabin och förkabin med generösa sovutrymmen. Material och design kommer att skapa ett välbefinnande. Salongen är ljus och rymlig.

Nya Dehler 32 blir den första premiumbåten inom storleksklassen och kommer att flytta referenspunkterna framåt.

När det gäller prisbilden så kommer den att bli attraktiv. Detta möjliggörs genom att varvet nu kan ta del av en effektiv och skalfördelig inköpsstruktur. Från varvet indikeras att introduktionspriset kommer att ligga på strax under Euro 87 000 inkl. moms.

Leverans av nya Dehler 32 beräknas ske från april 2009.

Preliminära data:
Löa 9.60 m
Lvl 8.90 m
Bredd 3.20 m
Djup 1.90 m

Riggmått
J 3.65 m
P 12.50 m
I 13.10 m
E 4.30 m

Länk: www.dehler.se