22 oktober, 2009

Premiär för nya ExclusivE 76

ExclusivE 76 var en av de intressanta båtar som hade premier på årets internationella båtmässa Cannes Boat Show i slutet av augusti. Båten är designad av Gilles Ollier, som även har skapat bland annat maxikatamaranerna Orange och Magic Cat. ExclusivE 76 är främst byggd för snabb cruising och båtliv på varma breddgrader.

– När vi seglar i 10 knops bris, 50 grader från vinden når ExclusivE 76farter på över 9 knop. Det motsvarar väldigt väl våra förväntningar och antaganden, säger Georges Benarroch, VD för ExclusivE Marine.

– Den här speciella båten, byggd för en särskild kund, passar särskilt väl till originalidén bakom båten, nämligen en 40 tons prestandabåt med maximala möjligheter till kundanpassning.

ExclusivE 76 kan anpassas på en rad olika sätt, främst vad inredningen beträffar. Varje kund kan välja träslag och textilier helt efter sin egen smak, vilket är ett försäljningsargument som vinner allt mer mark hos de internationella varven.

Konstruktionen med dubbla skrov ger enorma utrymmen och goda prestanda vid olika vindar. Båten levereras dessutom med justerbara kabiner och en salong som är öppen akterut. Riggen har imponerande 311 m2 segelyta och båtens däckssalong är på 70 m2, något som är unikt för en båt i den här storleken.

Tekniska fakta
Längd ö a: 23,20 m
Längd i vattenlinjen: 21,40 m
Bredd: 10,50 m
Salong: 70 m²
Vikt: 40 ton
Kabiner: 3 eller 4
Segelställ: 311 m2
Djupgående: 1,30 m

Länk: www.exclusive-marine.com