20 oktober, 2009

Segelduk i nytt ljus

I höst släpper Wind in Mind ljus genom segelduken och utökar produktsortimentet med lampor. Segelduken används på ett stilfullt sätt i enkel formgivning sydd med vackra detaljer och inspiration från vind och hav. Ljus genom segelduk skapar ett behagligt sken och en skön stämning i höstmörkret. Välj mellan taklampan Skagerrak och vägglampan Kattegatt eller kombinera båda.

Wind in Mind utnyttjar segeldukens olika grad av genomskinlighet och varierande tjocklek, färg och ytstruktur på ett spännande sätt. Lamporna är tillverkade av segelduken dacron. Förutom duken är det detaljerna och bearbetningen av materialet som ger produkten sin karaktäristiska utformning. Kombinationen av öljetter, tunna tampar och segelsömmar skapar en känsla av segel, vind och hav. Taklampan Skagerrak finns i tre olika modeller, titta på www.windinmind.se.

– Vi utnyttjar segeldukens stora variationsmöjligheter i vår formgivning. Ljuset bryts vackert genom segelduk och ger ett behagligt och varmt sken, säger Annika Hadenius, industridesigner och en av grundarna till Wind in Mind AB.

Lampornas stilrena formspråk gör att de passar lika bra in i den lilla personliga lägenheten som det moderna huset eller på landet i skärgården. Skagerrak och Kattegatt är omsorgsfullt sydda med fina detaljer.

– Att leva nära ett segelmakeri har lärt oss hur segel tillverkas och fått oss förstå vikten av ett gott hantverk. Kärleken till segelduk som material hade vi redan. Vi vill låna hantverket och förena det med vår känsla för formgivning och skapa något alldeles eget, säger de tre grundarna.

Taklampan Skagerrak, höjd och diameter 32 cm, pris 1 800 kr / 2 300 kr
Vägglampan Kattegatt, höjd 36 cm, bredd 58 cm, pris 2 500 kr

Länk: www.windinmind.se