12 oktober, 2009

True Heading distribuerar Vesper Marines AIS displayer

True Heading distribuerar i hela Skandinavien en ny unik lösning för att kunna presentera AIS på en egen display ombord.

Vesper Marine startades av Deirdre Schleigh och Jepp Robibins efter flera år till sjöss ombord på segelbåten Vesper.

De tog fram sin produkt AIS WatchMate för att man saknade en lösning för att presentera AIS data fullt ut ombord på ett lättförståligt sätt samt med en låg strömförbrukning. Med en AIS WatchMate kan en plotter stängas av tex under långsegling och energiförbrukningen minskas drastiskt.

Vidare kan AIS WatchMate presentera flera nya AIS meddelanden som det lär dröja länge innan de flesta plottertillverkare har implementerat. Exempel på sådana meddelanden är tex de väldigt användbara informationen från väderstationer som redan idag driftsatts av Sjöfartsverket efter våra kuster. Information om vindriktning, vindhastighet, vattenstånd, strömriktning, strömhastighet, vattentemperatur och lufttemperatur är exempel på data som sänds i realtid från ca 40 olika platser. AIS WatchMate finns i två modeller, med och utan inbyggd AIS mottagare. Priser från 4 600 kr.

True Heading AB är världsledande inom AIS området vilket är en ny och viktig säkerhetsutrustning för navigationen. För Volvo Ocean Race har det t.ex. varit självklart att ha detta ombord och på vissa platser ett krav. True Heading försåg alla 8 deltagande båtar med AIS. Av oss kommer ni att lära er att klara ut alla de frågetecken och missuppfattningar som finns kring området AIS. Vi var med och skrev AIS standarden och kan det mesta om inom området AIS. Dessutom kanske vi kan lära er ett och annat som händer inom denna nya teknik.

Länk: www.trueheading.se