9 oktober, 2009

Värmekameror som visar bilden i realtid

Marinplus AB, svensk distributör av FLIR marina värmekameror, kan nu leverera kameror som visar bilden i realtid (25Hz) utan att exporttillstånd krävs från USDOD. Värmekameror är mycket lämpliga för navigationsbruk eller för att söka efter människor, djur eller föremål i mörker eftersom de visar samma bild oavsett ljusförhållande. Det beror på att kameran inte mäter ljus utan värme vilket finns överallt.

I USA finns värmekameror med bild som visas i realtid (25 Hz). Dessa kameror har bara kunnat exporteras utanför USA efter exporttillstånd från myndigheten USDOD, vilket i princip enbart varit möjligt för myndigheter, militär och större organisationer. De kameror som inte kräver exporttillstånd har bildfrekvensen 9 Hz, vilket gör att bilden har en liten fördröjning.

Nu kan vi leverera värmekameror som visar bilden i realtid (25 Hz) även till svenska kunder. Perfekt för snabbgående båtar, sjöräddning eller de som vill ha högsta möjliga kvalitet på bilden.

”En FLIR Navigator Pan/Tilt gör att du förlänger båtsäsongen och kör säkert även i svåra förhållanden. Realtidsupplösningen gör det ännu bättre.”, säger Christer Ullskog, produktchef på Marinplus AB.

Länk: www.marinplus.se