16 september, 2009

Världens första panorama ekolod från Lowrance

Lowrance, ett världsledande varumärke inom marin elektronik, har förhandsvisat sin nya generation av ekolodsteknik, LSS-1 StructureScan™ sonar imaging module för Lowrance High Definition Systems (HDS), vid ICAST 2009 i Orlando, Florida.

Detta revolutionerande nya ekolod, som officiellt lanseras i Europa senare under 2009, kommer att höja ribban för fisksökningsteknik. SONAR-imaging modul är först i världen med att erbjuda användaren en ny dimension med fotolik visning från sida-till-sida plus rakt ner, i fullständig panorama vy.

Den innovativa Lowrance StructureScan erbjuder en kombination av Sidescan och en exklusiv ny DownScan Imaging™-teknik. Den nya DownScan Imaging funktionen tillåter användare, att för första gången, se föremål direkt under sina båtar, detta ger en komplett undervattensbild på skärm som är lätt att tolka.

Banbrytande funktioner erbjuder möjlighet att slå samman Lowrance sid och ner ekon i split-screen för att visa undervattensekon från ett stort område med väl definierade detaljer. LSS-1 ger den bästa bottenavbildningen som någonsin uppnåtts med kristallklar fotolik visning på grunt och djupt, söt- eller saltvatten – även vid hastigheter upp mot 25 knop.

“Den nya StructureScan sonar-imaging modulen är ett revolutionerande steg framåt i marin elektronik för sportfiske från Lowrance,” säger Greg König, ansvarig för produktutveckling på Navico. “Genom att erbjuda aldrig tidigare sedd detaljrikedom är modulen det första och enda ekolodet som ger en perfekt undervattensbild i panorama vy – så sportfiskare inte kommer att missa något. Kombinera detta nya verktyg för presentation av strukturer, botten och fisk med de avancerade funktioner som redan finns i Lowrance´s HDS skärmar, som exempelvis inbyggd, prisbelönt 2D Broadband Sounder™, Navionicsâkompatibilitet med Turboview™, Bredbands Radar™ och resultatet är verkligen fantastisk.”

LSS-1 kan också kopplas i nätverk med den nya BR24 Bredbands Radar via Ethernet och erbjuder då bästa kartografi och karttekniken, samt säkerställer ultimat kvalitet och funktionalitet som standard.

Pris & Tillgänglighet:
Den nya Lowrance LSS-1 StructureScan sonar Imaging modul, exklusivt för HDS skärmar kommer att finnas att köpa från auktoriserade Lowrance återförsäljare över hela Europa från november 2009. Detaljer om prissättning, tillgänglighet och ytterligare produktinformation kommer inom kort.

Länk: www.lowrance.se